Atsisveikinus su doc. dr. Vanda Mikoliūniene

2021 m. kovo 16 d. Ukmergės ligoninėje nuo koronaviruso mirė docentė, edukologijos daktarė, poetė Vanda Mikoliūnienė.

Vanda
Vanda Mikoliūnienė

Gimusi 1940 m. Pasvalio rajone, Melėnų kaime, baigusi Pumpėnų vidurinę mokyklą ir Vilniaus pedagoginį institutą, mokytojavusi, dirbusi užmokyklinių įstaigų vadove.

Nuo 1982 m. ėmė dirbti Respublikinio mokytojų tobulinimosi instituto metodininke, 1988 m. apgynė edukologijos daktaro disertaciją ,,Mokyklos ir užmokyklinių įstaigų veiklos perimamumas formuojant visuomeninį paauglių aktyvumą” ir 20 metų šiame institute (pavadinimas keitėsi kelis kartus) dėstė švietimo vadybą, parengė ir išleido 13 mokslinių-metodinių leidinių, parašė 30 mokslinių-metodinių straipsnių.

 

Išėjusi į pensiją, aktyviai dalyvavo Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto Literatūros fakulteto veikloje. Prižiūrėjo tėvų namą Pumpėnuose, dažnai atvykdavo į juos, noriai dalyvaudavo kraštiečių šventėse. Yra išleidusi nemažai eilėraščių knygų: trilogiją „Meilė viską gali“ (2015), „Bėgantis laikas“, „Meile, tu mano Meile“ (2016), „Meilė gyvenimui“ (2017), skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Savo knygas dovanojo ir Pumpėnų gimnazijai.

2020 m. V. Mikoliūnienė išleido dar 2 knygas: „Metų siūlas tęsiasi su meile ir Viltimi“ ir „Meilė ir grožis iš gamtos“. Deja, metų siūlas, Vandai Mikoliūnienei einant 81-uosius metus, nutrūko… Tegu šviesus jos paveikslas ilgam išlieka ją pažinojusiųjų atmintyje.

 

Buvę kolegos – prof. habil. dr. Algirdas Ažubalis ir doc. dr. Algimantas Zybartas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.