Oro keliais į Neringą

Lietuvos perlas – Neringa yra vienas įspūdingiausių kampelių mūsų senajame žemyne, Europoje, kurį būtina pamatyti.

8 Nidos oro uostas
Nidos oro uostas. Autoriaus archyvo nuotr.

Tai, ką galima išvysti ir sužinoti, – nepakartojama. Šiais metais Neringa paskelbta Lietuvos kultūros sostine. Rudenį Neringa minės 60 metų jubiliejų. Šiuo metu Nida, paskendusi statybų, aikščių, takų ir gatvių remonto darbuose, laukia artėjančios vasaros.

Praėjusiais metais, po 20 metų pertraukos, vėl atkurtas Nidos oro uostas, kurio atidarymo šventė sutraukė iki tol dar nematytą žiūrovų antplūdį. Jau per pirmus tris mėnesius šiame oro uoste leidosi ir kilo 299 orlaiviai ne tik iš Lietuvos, bet ir Vokietijos, Latvijos, Estijos. Per artėjantį skraidymų sezoną tikimasi sulaukti daug daugiau lėktuvų, atskrendančių iš visos Europos.

 

Nidos oro uostas, įkurtas prie Kuršių marių, yra apsuptas nuostabios miško oazės, turi vieną geriausių kilimo ir tūpimo takų. Labai stengiamės, kad šis oro uostas taptų pačiu įspūdingiausiu ir patraukliausiu objektu Neringoje, tačiau mūsų finansinės galimybės yra per mažos. Reikia kuo skubiau atnaujinti perono asfalto dangą, aptverti oro uostą, kol nenutiko nelaimingų atvejų. Privalome pašalinti netoli kilimo ir tūpimo tako likusius kelmus, įrengti lėktuvų stovėjimo aikštelės apšvietimą, stebėjimo kameras, vandentiekį ir kanalizaciją.

Nėra patalpų skrydžių koordinatoriui, pilotų navigaciniam pasirengimui, galimybės užsipilti kuro, atsigerti kavos, išsinuomoti dviratį, paspirtuką ar automobilį. Nėra net sanitarinio mazgo, jau net nekalbant apie meteorologijos ir radijo kompiuterinę įrangą. Labai reikalingas savas lėktuvas ir angaras, kad galėtume apsirūpinti bent dalimi oro uosto išlaikymo lėšų. Poilsiautojų skraidinimas virš Kuršių nerijos, kur atsiveria nepakartojami, niekur kitur nesutinkami vaizdai, sustiprintų mūsų finansinį pajėgumą. Norisi suteikti ir kuo daugiau paslaugų atskrendantiems svečiams. Išskirtinėje vietoje turėtų būti ir išskirtinis oro uostas, skirtas ne tik skraidymams, aviaciniams pasirodymams, bet ir kultūriniams renginiams.

 

Kreipiamės į visus tautiečius, jų draugus, gerbiančius aviaciją, prisimenančius tautos didvyrius Steponą Darių ir Stasį Girėną, Feliksą Vaitkų, besižavinčius Neringos grožiu, prisidėti prie Nidos oro uosto atstatymo ir reikiamos infrastruktūros sukūrimo. Galinčius paremti Nidos oro uostą prašome aukojamas lėšas pervesti į VšĮ „Nidos oro parkas“, administruojančios šį objektą, atsiskaitomąją sąskaitą Nr. LT357180500001130165 Šiaulių banko Klaipėdos filiale. Įmonės kodas: 1527852436. Mūsų adresas: Taikos g. 2, Nida, Neringa. Ketinančius paremti prašome, prieš pervedant pinigus, susisiekti su mumis el. paštu NidaAero@gmail.com arba tel. +370 685 3710 (lietuvių k.), +370 699 68035 (lietuvių ir anglų k.). Kiekvienas rėmėjas, atsižvelgiant į paramos dydį, bus įrašytas į oro uosto istoriją ir įvertintas Nidos oro parko ar Neringos savivaldybės skatinimo priemonėmis.

 

Bronius Zaronskis

Autorius yra VšĮ „Nidos oro parkas“ direktorius

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.