Žaliasis aljansas

Lietuvos žaliasis aljansas juridinių asmenų įsteigtas 2017 m. Aljanso steigimui pritarė Vytauto Didžiojo universiteto taryba ir jos pirmininkas, kadenciją baigęs Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus. Pagrindiniai aljanso steigėjai yra Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvos mokslininkų sąjunga ir trys nevyriausybinės aplinkosaugos organizacijos.

10 Zaliasis aljansas
Žaliojo aljanso steigėjai (2017)

Pagrindiniai Aljanso steigėjai buvo: Vytauto Didžiojo universitetas, Aleksandro Stulginskio universitetas (dabar – VDU Žemės ūkio akademija), Lietuvos mokslininkų sąjunga ir trys aplinkosauginės nevyriausybinės organizacijos. Šiuo metu prie Aljanso yra prisijungę ir tapę jo nariais Lietuvos sveikatos mokslų universitetas ir advokatų profesinė bendrija „Koncus Legal“.

 

Pagrindinis Aljanso tikslas – dalyvauti valstybės darnios plėtros politikos formavime ir įgyvendinime, teikiant siūlymus Lietuvos valdžios institucijoms dėl klimato kaitos ir aplinkos taršos mažinimo, užtikrinant darnų ir tvarų vystymąsi. Atstovauti Lietuvos mokslininkų sąjungai Aljanso vykdomojoje veikloje 2021 m. gegužės 18 d. Lietuvos mokslininkų sąjungos tarybos sprendimu paskirtas doc. dr. Justinas Rimas, kuris yra ir Aplinkos ministerijos kolegijos narys.

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.