Sąjūdžio iniciatyvinės grupės įkūrimo minėjimo mitingo Pareiškimas

Jo Ekscelencijai Lietuvos Respublikos Prezidentui Gitanui Nausėdai

Lietuvos Respublikos Seimui

Lietuvos Respublikos patriotinėms partijoms

2021 06 03

Minėdami Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės įkūrimo sukaktį, prisimindami Sąjūdžio idealus ir principus, reaguodami į šiandienos iššūkius, aktualijas ir problemas, PAREIŠKIAME:

Dabartinės valdančiosios koalicijos daugumos politika iš esmės prieštarauja svarbiausiems Sąjūdžio siekiams – žodžio ir saviraiškos laisvei, Tautos suverenitetui ir pilietinei savivaldai. Dvejopi standartai skirtingoms pasaulėžiūrų stovykloms tariamai antidiskriminaciniais ir neapykantos prevencijos įstatymais, suverenių valstybinių galių parceliavimas viršvalstybinėms institucijoms, piliečių galių uzurpavimas, varžant referendumų iniciatyvas, atsisakant žemiausio lygio savivaldos ir visuomenės atstovų teismuose, kišeninės žiniasklaidos (LRT) išlaikymas iš priverstinių piliečių mokesčių laidoja Sąjūdžio iškovojimus.

 

Kėsinimasis į valstybės pagrindus – prigimtinę šeimą, valstybinę kalbą ir tautinę tapatybę per dirbtinių šeimos pakaitalų kūrimą, atsivėrimą pasaulio perėjūnams ir teritorinių rezervatų steigimą kitakalbiams Lietuvos piliečiams skatina tautinį ir pilietinį pasipriešinimą, artėjantį prie taško, nuo kurio grįžti bus labai sunku.

 

KVIEČIAME:

Lietuvos Respublikos Seimo partijų vadovus jau dabar pradėti dialogą su visuomene, organizuojant garbingas ir atviras diskusijas nacionalinio transliuotojo eteryje, taip pat – gyvai rajonų centruose, aktualiais visuomenei klausimais.

Inicijuoti referendumus dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos santykio su tarptautiniais teisės aktais nustatymo, Tarptautinio migracijos pakto persvarstymo, sprendimo dėl lyčiai neutralaus Partnerystės įstatymo, Stambulo konvencijos svarstymo, realaus pilietinio referendumo iniciatyvai būtinų sąlygų palengvinimo.

Panaikinti diskriminacinę „neapykantos nusikaltimų“ sąvoką, ideologines „lytinės orientacijos“ ir „lyties tapatybės“ sąvokas visuose Lietuvos teisės dokumentuose.

Pataisyti LRT veiklą reglamentuojančius įstatymus taip, kad finansavimas iš privalomų piliečių mokesčių būtų pakeistas savanorišku abonentiniu mokesčiu.

Atsisakyti Lietuvos piliečių rezervatų ar getų idėjų.

Jei Seime vis dėlto būtų priimti gyvybiniams Tautos interesams priešingi įstatymai, prašome Jo Ekscelenciją Prezidentą juos vetuoti.

Lietuvos patriotines partijas kviečiame jungtis į vieną politinę organizaciją iki artimiausių rinkimų.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.