Istoriografijos tyrimų įvertinimas

Klaipėdos rajono I. Simonaitytės vardo premija šių metų sausio 23 d. – per rašytojos gimtadienį, buvo paskirta miškininkui profesoriui Romualdui Deltuvui už knygą „Miško ūkis ir medžioklė Mažojoje Lietuvoje“. 14 Naujos knygos R. Deltuvas viršelisKnyga skiriama, nors ir išnykusios, bet mūsų tautos atmintyje gyvos Mažosios Lietuvos miško ūkio ir medžioklės, miško ūkio ir gyvūnijos apsaugos raidai, miško ūkį kūrusiems, miškuose medžiojusiems, Kuršių nerijos ir Klaipėdos apylinkių smėlynus sutramdžiusiems žmonėms istorijos verpetuose aprašyti.

Knyga gausiai iliustruota kartografinės medžiagos ištraukomis, žmonių ir jų veiklos požymių miškuose, paminklų, garsių medžioklės trofėjų, buvusių urėdijų ir girininkijų sodybviečių nuotraukomis. Dėl pandemijos renginį, skirtą autoriui pagerbti, pavyko surengti tik liepos 14 d. Jaukioje Klaipėdos rajono Agluonėnų seniūnijos (rašytojos gimtasis Vanagų kaimas yra Agluonėnų seniūnijoje) bibliotekos salėje buvo parodytas filmas apie Ievą Simonaitytę. Autorius papasakojo apie savo knygą. Dainavo Agluonėnų moterų ansamblis. Laureatą sveikino rajono meras Bronius Markauskas, Agluonėnų seniūnė Laima Tučienė, premijos skyrimo komisijos pirmininkas Gintautas Bareikis, buvęs Šilutės miškų urėdas S. Bairašauskas, VšĮ Klaipėdos krašto kultūros paveldo išsaugojimo fondo vadovas A. Urbis, kiti kolegos. Seimas ruošiasi ateinančius 2022 m. paskelbti I. Simonaitytės metais.

 

Priminsime, kad 2017 m. Lietuvos mokslų akademija prof. R. Deltuvui už monografiją „Povilas Matulionis: Ateities pradžia – tai mes“ suteikė Povilo Matulionio (miškotyra) premijos laureato vardą.

Doc. dr. Algirdas Rutkauskas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.