Lietuvai pagražinti draugijos atstovų susitikimas

Liepos 6 d. Vilkijoje (Kauno r.), Antano ir Jono Juškų etninės kultūros muziejuje įvyko Lietuvai pagražinti draugijos atstovų susitikimas su šio muziejaus kūrėjais Arūnu Sniečkumi ir jo žmona Vida.

14 Juškų muzieju Arūnas Sniečkus
Antano ir Jono Juškų etninės kultūros muziejaus vadovas Arūnas Sniečkus.
Autoriaus asmeninio archyvo nuotr.

Šiame renginyje Lietuvai pagražinti draugijos garbės pirmininkas Juozas Dingelis Valstybės dienos proga Arūnui Sniečkui įteikė atminimo medalį „Lietuvai pagrąžinti draugijai – 100“.

Kauno rajono pasididžiavimas – A. ir J. Juškų muziejus – buvusioje Vilkijos parapijos klebonijoje visuomenininkų iniciatyva buvo pradėtas kurti dar sovietmečiu, o 1990 m. jo steigėju tapo Kauno rajono savivaldybė. Arūno Sniečkaus ir jo žmonos Vidos pastangomis muziejuje sukaupta šimtai eksponatų. Tarp vertingiausių – A. Juškos rankraščiai, šio tautosakininko užrašytos liaudies dainos, padavimai.

 

Muziejuje vyksta tarptautiniai dūdmaišininkų festivaliai, švenčiamos lietuvių kalendorinės šventės, rengiamos etnografinės vakaronės. Čia visada laukiami tautinės kultūros gerbėjai. Ne veltui tarp lankytojus pasitinkančių užrašų yra ir šis: „Svečias – į namus, Dievas – į namus.“

 

14 Juškų muziejuje renginio dalyviai
Lietuvai pagražinti draugijos atstovų susitikimas Juškų muziejuje

Dr. Raimundas Kaminskas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.