Prezidentas: susitarimas dėl švietimo politikos taps postūmiu teigiamoms permainoms visoje švietimo sistemoje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį Kaune sveikino Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojus ir studentus Mokslo ir žinių dienos proga.

Šalies vadovas savo kalboje atskirai paminėjo politinių partijų pirmininkų pasirašytą susitarimą dėl švietimo politikos iki 2030 metų, kuris leidžia tikėtis teigiamų permainų visoje švietimo sistemoje.

Pasak Prezidento, itin svarbu, kad pasiektas susitarimas ir dėl aukštajam mokslui svarbių nuostatų: didesnio socialinio jautrumo, edukologijos krypties mokslų stiprinimo, mokslo ir studijų finansavimo didinimo.

 

Šalies vadovas pabrėžė, kad kokybiškas aukštasis mokslas kuria ir palaiko išsilavinusią, savo jėgomis tikinčią, proveržio siekiančią visuomenę, taip pat aprūpina ekonomiką aukštos kvalifikacijos darbuotojais. Politinių partijų pažadas visuomenei stiprinti švietimą turi būti sėkmingai įgyvendinamas, nes nuo to priklauso ilgalaikė valstybės sėkmė.

Todėl Prezidentas Mokslo ir žinių dieną kreipėsi į Vytauto Didžiojo universiteto ir visų Lietuvos aukštųjų mokyklų dėstytojus bei studentus, ragindamas būti pilietiškai aktyviems ir dalyvauti sprendžiant visuomenines problemas.

Šalies vadovas taip pat pabrėžė, kad studijos aukštojoje mokykloje suteikia puikias galimybes ugdyti kritinį mąstymą, burtis draugėn ir spręsti iškylančius iššūkius, ir viso to palinkėjo studentams.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.