Valstybės pažinimo centre nauja paroda „PERMAINŲ LAIKAS: teatras, muzika, kinas ir dailė 1985-1995“

Valstybės pažinimo centras kartu su Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejumi pristato parodą „PERMAINŲ LAIKAS: teatras, muzika, kinas ir dailė 1985-1995“.

permainu laikas2021 metų rugsėjo 30 dieną visuomenei atveriamoje parodoje siekiama į vieną reikšmingiausių moderniosios valstybės dešimtmečių pažvelgti per meno pasaulio reiškinius bei atskleisti sovietmečio pabaigos ir pirmųjų po Nepriklausomybės sekusių metų laikotarpio specifiką. Virš 100 unikalių parodos eksponatų liudija, kad lūžio laikotarpio menas Lietuvoje ne tik atspindėjo asmeninės ir politinės laisvės siekį, bet ir inicijavo, katalizavo procesus, nulėmusius modernios Lietuvos valstybės atkūrimą.

 

Parodoje rasite tokius darbus, kaip: Kazės Zimblytės „In memoriam“, Šarūno Saukos „Žmogus, turintis problemų“, Dariaus Žiūros „Dievo pušynas“, Kęstučio Grigaliūno „Fluxus“ dėžutę. Taip pat eksponuojami ir originalūs filmų plakatai, svarbiausio to laikmečio vaizdo įrašai, kurie atsispindi trijose parodos potemėse. Menas ir politika rodo menininkų įsitraukimą į kovą už valstybės nepriklausomybę. Nauja kalba atspindi per dešimtmetį įvykusius meno kalbos ir estetikos pasikeitimus. Tapatybės diapazonai leidžia užčiuopti lietuviškojo tapatumo formavimosi tendencijas.

 

Parodos organizatoriai:
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos Valstybės pažinimo centras ir Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus.

Parodos rėmėjai:
Lietuvos kultūros taryba.

Parodą apžiūrėti savarankiškai kviečiame įprastu Valstybės pažinimo centro darbo laiku:
Antradieniais – penktadieniais 9 – 16 val. (reikalinga išankstinė registracija +370 706 64094 arba el. paštu registracija.vpc@prezidentas.lt).
Šeštadieniais – sekmadieniais 11 – 18 val. (išankstinė registracija nereikalinga).

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.