1990 m. vasario 24 d. rinkimų dokumentai

Rugsėjo 2 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje įvyko iškilmingas Lietuvos istorijai svarbaus leidinio „1990 metų rinkimų į Lietuvos Tarybų Socialistinės Respublikos Aukščiausiąją Tarybą dokumentai“ pristatymas visuomenei.

15 Naujos knygos Signatarai Višinskio bibliotekoje sudarytoja Birute
Knygos sudarytoja – Birutė Valionytė

Solidžios apimties dviejų dalių leidinyje pateikti 1990 m. vasario 24 d. rinkimų į dvyliktojo šaukimo Lietuvos TSR Aukščiausiąją Tarybą dokumentai, nušviečiamas Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Steigiamajame suvažiavime pasirinktas kelias į Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimą, dalyvaujant šiuose rinkimuose. Knygoje atskleidžiami Sąjūdžio santykiai su tuometine atsinaujinančia komunistų partija, naujų partijų kūrimasis ir didžiulė įtampa, artėjant 1990 m. kovo 11 d. apsisprendimui.

Šis leidinys – nepaprastai svarbus, norint suprasti, kokie procesai ir sprendimai lėmė Lietuvos kelią, artėjant Kovo 11-osios Akto pasirašymui bei po jo. Susistemintuose dokumentuose ir nuotraukose atsispindi svarbiausios to meto politinės asmenybės, tokie istoriniai faktai ir įvykiai, kurie galbūt nebuvo plačiai žinomi ar sunkiai randami, pasitelkus dabartines informacijos paieškos priemones. Dokumentai padės sugriauti ne vieną dabar gyvuojantį mitą apie to meto politines partijas ir jų ideologijas.

Renginyje dalyvavo ir leidinį pristatė jo sudarytoja, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė, autoriai – signatarai: dr. Zigmas Vaišvila, Justas Vincas Paleckis ir Saulius Pečeliūnas

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.