Antrą kartą surengta „Seeds for the Future Baltics“: tarp 3500 dalyvių pateko ir gabiausi Lietuvos technologijų krypties studentai

Praėjusią savaitę, jau antrus metus iš eilės, Lietuvoje vyko tarptautinė technologinio raštingumo ugdymo programa „Seeds for the Future“, suteikianti galimybę mūsų šalies studentams sužinoti apie naujausias technologijų rinkos tendencijas ir mokytis iš geriausių šios srities ekspertų.

LivetaAdomaityt
Liveta Adomaitytė

Informacinėms ir ryšių technologijoms tapus pagrindiniu daugelio pramonės šakų augimo veiksniu, visame pasaulyje, nepaisant didelės paklausos, trūksta programuotojų, inovacijų ekspertų ir įrangos inžinierių. Programą jau dvyliktus metus organizuojanti tarptautinė technologijų kompanija „Huawei“ tikisi, kad iniciatyva padės spręsti šią visuotinio specialistų trūkumo problemą, leisdama jauniesiems profesionalams įgyti unikalių žinių ir taip padėdama jiems greičiau integruotis į darbo rinką.

Skaičiuojama, kad šiemet nuotoliniu būdu surengtoje „Seeds for the Future“ programoje dalyvavo daugiau nei 3500 studentų iš maždaug 120 šalių ir regionų, įskaitant Lietuvą. Per aštuonias dienas trukusią programą dalyviai galėjo įgyti žinių įvairiomis formomis – klausydamiesi iš anksto įrašytų ir gyvai transliuojamų paskaitų, atlikdami įvairias praktines užduotis ir ruošdami grupinius projektus. Taip, siekiant studentams suteikti kuo vertingesnę ir įvairesnę tobulėjimo patirtį studentams bei parengti juos darbui informacinių ir komunikacinių technologijų (IKT) srityje, jiems buvo sudaryta galimybė dalyvauti tiesioginiuose pokalbiuose ir diskusijose su technologijų ekspertais.

„Mane pirmiausia sužavėjo „Seeds for the Future“ unikalumas. Panašių studentams prieinamų programų, kuriose būtų kalbama tokiomis man aktualiomis temomis, kaip dirbtinis intelektas, 5G ir debesijos kompiuterija, nėra daug, todėl vos apie ją sužinojusi nusprendžiau pabandyti laimę. Nors tapus renginio dalyve teko atlikti nemažai privalomų mokymų minėtomis temomis, tos aštuonios dienos praskriejo labai greitai – norėjosi likti ir tų vertingų žinių pasisemti daugiau. Prie to smarkiai prisidėjo programos formatas, kadangi techninė informacija buvo pateikiama ne tradiciniu sausu būdu, o pasitelkiant kultūrinį bei gyvenimišką kontekstą, kitų šalių patirtį“, – programos įspūdžiais dalinasi Liveta Adomaitytė Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentė.

 

Siekiant kovoti su IKT specialistų trūkumu pasaulyje, būsimiesiems pramonės profesionalams svarbu sudaryti įvairias ir prieinamas praktinio išsilavinimo galimybes, prisitaikant prie sparčiai besikeičiančių aplinkybių. „Šiandien labiau, nei bet kada, visai IKT pramonei reikia išmanančių ir talentingų specialistų, kurie jau dabar galėtų įveikti įvairius iššūkius. Štai kodėl, visame pasaulyje plintant pandemijai, perkėlėme „Seeds for the Future“ programą į internetą. Tai gabiausiems Lietuvos IKT krypčių studentams leido neprarasti galimybės įgyti naujų žinių ir įgūdžių. Mums, kaip organizatoriams, labai malonu matyti, kad programos dalyvių skaičius kasmet auga – tai ne tik patvirtina, kad programa yra vertinga ir įdomi, bet ir papildo pramonės ekspertų ratą“, – sako Mindaugas Plukys, „Huawei Technologies“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Lietuvoje.

 

Programos dalyvė L. Adomaitytė pasidžiaugė, kad Lietuva per pastaruosius metus taip pat buvo įtraukta į „Seeds for the Future“ šalių sąrašą ir todėl vietiniai studentai turi galimybę dalyvauti nemokamuose mokymuose. „Dalyvavime matau vien tik pliusus, todėl registruotis šioje programoje kitąmet galiu drąsiai rekomenduoti ir kitiems“, – pabrėžia Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentė L. Adomaitytė, pridurdama, jog sukaupė daug patirties ateičiai. „Kai kalbame apie profesinį tobulėjimą, svarbu suprasti, kad jį sudaro ne tik žinios, bet ir socialinis aspektas. Mokymų metu teko dirbti kartu ir užmegzti ryšių tiek su Baltijos šalių, tiek su Laoso, tiek su Kongo Respublikos atstovais. Šios pažintys ir bendradarbiavimo įgūdžiai neabejotinai padės tokioje globalizacijos paveiktoje rinkoje, kaip IKT, kadangi tai pasitarnaus ne tik darbo paieškose ar dirbant tarptautinėje kompanijoje, bet ir kiekviename kolektyve.“, – apie „Seeds for the Future“ suteiktą naudą pasakoja joje dalyvavusi mergina.

 

Mokymo programą „Seeds for the Future“ 2008 metais pradėjo „Huawei Technologies“. Jos pagrindiniai tikslai yra remti IKT sektoriaus talentus ir kurti tiltus tarp šalių bei kultūrų, skatinti supratimą ir susidomėjimą IKT sektoriumi bei dalytis žiniomis ir patirtimi pasaulinėje verslo aplinkoje. Daugiau informacijos apie programą ir jos naujienas rasite svetainėje: https://s4fbaltics.com/

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.