Kas padės suvokti grėsmes nacionaliniam saugumui?

Pastaruoju metu kaktomušų su Šimonyte padažnėjo. Panašu, kad tai tik pradžia.

17 Gaižauskas Grėsmės nacionaliniam saugumui Lempa
Dainius Gaižauskas su staline lempa Seime

Matome, kad Šimonytei labai sunku atsakyti į klausimus tų sričių, kurios jai arba neįdomios, arba jų visiškai nesupranta. Akivaizdu, nacionalinio saugumo klausimai Lietuvos Ministrę Pirmininkę tiesiog išmuša iš pusiausvyros, o tokia jos būsena tiesiog žeidžia premjerės ego. Dar blogiau, kad Ingrida Šimonytė, žinodama, jog tokiose situacijose negali suvaldyti savo emocijų, o kūno kalba visada išduoda jos silpnąsias vietas, vietoj atsakymo pradeda „mandrauti“. Jau tapo įprasta, kad, bandydama viską pridengti nevykusiu anekdotu ar šiaip kokia nors užgaulia nesąmone, tik dar labiau apsikvailina. Tačiau tai tęstis nebegali. Premjerė tiesiog privalo prisiimti atsakomybę ir atsakyti į visus, netgi labai nepatogius, klausimus, o jeigu tai per sunku, tegul užleidžia vietą kitam.

 

Paskutinis mūsų susitikimas pasibaigė tuo, kad I. Šimonytė nesusitvardė, suprantama, pradėjo maivytis ir, užuot atsakiusi, manęs paprašė atsinešti lempą į Vyriausybės valandas. Tai įvyko tik dėl to, kad nesugebėjo atsakyti, kodėl Anušauskas pasakė, jog į Lietuvą buvo tyčia įleista 3500 migrantų, ar žinoma Šimonytei, kokią grėsmę gali kelti pabėgę 500 migrantų ir kiek šiuo metu yra nustatytų migrantų, turinčių ryšį su teroristinėmis organizacijomis. Atsakymo negavau, todėl susiradau senovišką stalo lempą, kurią atsinešiu į Seimą, ir per Vyriausybės valandą pakartosiu klausimus, dar pateiksiu ir naujų.

 

Lenkijos žurnalistai paviešino, kad sulaikytų migrantų telefonuose ir kompiuteriuose aptiko įvairaus turinio vaizdo įrašų su nupjautomis žmonių galvomis, kankinimais, pedofilijos ir zoofilijos vaizdais. Visa tai tik parodo, koks kontingentas galėjo patekti ir pas mus, jau nekalbant apie tai, kad šie migrantai atvyko iš karinių teritorijų, visiškai kitokios kultūros, religijos ir supratimo, kas yra įstatymo viršenybė ir pan.

 

Žinome, kad jie laimi teismuose bylas, rašo prašymus būsto nuomai, o tai reiškia, kad tuoj atsiras ištisi kvartalai, kuriuose apsigyvens migrantai. Turbūt daugelis nenorėtų sutikti kur nors vakare būrį tokių migrantų, kurių supratimas, kas yra vieša vieta, moteris, kas galima, o kas ne, visiškai skiriasi nuo mūsų suvokimo.

Klausimų daug, todėl Ministrės Pirmininkės klausiu tol, kol lempos šviesoje pastaroji susipras ir pradės domėtis nacionaliniu saugumu, ypač migrantų krizės akivaizdoje. Parengta pagal Seimo 2021 m. spalio 7 d. pranešimą.

 

Dainius Gaižauskas

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.