Trumpi pranešimai

Lietuva mini narystės UNESCO 30-metį. 1991 m. spalio 7 d. Lietuvos Respublika tapo Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos nare. UNESCO – tai unikali organizacija, šiais metais mininti 75 metų sukaktį ir veikianti globalioje erdvėje švietimo, mokslo, kultūros, informacijos ir komunikacijos srityse bei skatinanti įvairių tautų ir bendruomenių bendradarbiavimą taikaus, darnaus, išmintingo sugyvenimo link.

 

Išrinktos 2023, 2024 ir 2025 metų Lietuvos kultūros sostinės. 2023 m. Lietuvos kultūros sostine taps Tauragė, 2024 m. – Kaišiadorys, o 2025-aisiais – Druskininkai. Tokį Lietuvos kultūros sostinių eiliškumą įsakymu patvirtino kultūros ministras Simonas Kairys. Varžytuvėms pateiktas paraiškas svarstė ir pasiūlymus ministrui teikė ekspertų komisija. Šiemet pirmą kartą ketinantys tapti kultūros sostinėmis miestų atstovai paraiškas ekspertų komisijai pristatė gyvai. Kaunas – 2022 metų Europos kultūros sostinė.

 

Konstitucijos egzaminas kviečia dalyvauti viso pasaulio lietuvius. Spalio 25 d. vyks Teisingumo ministerijos rengiamas šventinis 15-asis Konstitucijos egzaminas. Ministerija prie šio sumanymo kviečia jungtis visus Lietuvoje ir užsienyje gyvenančius Lietuvos piliečius, nes tai – puiki proga ne tik patikrinti savo teisines žinias, pagrindinio šalies įstatymo išmanymą, bet ir prisidėti prie mūsų šalies teisinio pamato, bendruomeniškumo stiprinimo.

 

Kvietimas surengti tarptautinį tribunolą diktatoriui A. Lukašenkai. Europos Parlamentas priimtoje rezoliucijoje pakvietė inicijuoti tarptautinį tribunolą Baltarusijos diktatoriui Aleksandrui Lukašenkai ir nedelsiant pradėti vidinius svarstymus dėl tarptautinių kaltinimų A. Lukašenkai strategijos, tam naudojant universalios jurisdikcijos bylas ir rengiant kreipimąsi į Tarptautinį teisingumo teismą dėl režimo įvykdytų nusikaltimų bei jo sulaužytų tarptautinių įsipareigojimų pagal Čikagos, Monrealio ir Kovos prieš kankinimus konvencijas. Už rezoliuciją balsavo 509 europarlamentarai, prieš – 29, susilaikė – 139. Šaltinis: Informacinė svetainė „Pozicija.org“

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.