Trumpi pranešimai

Bandymas kėsintis į Lietuvos nacionalinius interesus. Lietuvos Respublikos Seimo narys Dainius Gaižauskas pranešė, kad rugsėjo 28 d. Laisvės partija bandė pateikti Baudžiamojo kodekso pataisas, kuriomis siekiama išbraukti narkotinių ar psichotropinių medžiagų arba narkotinių ar psichotropinių medžiagų pirmtakų (prekursorių) neteisėtą gabenimą per Lietuvos valstybės sieną iš kontrabandos objekto. Kitaip tariant, priėmus tokias pataisas, narkotinių medžiagų gabenimas per Lietuvos Respublikos sieną nebebūtų laikomas kontrabanda, t. y. nebebūtų nusikaltimas, o jų patekimas į valstybės teritoriją taptų nebekontroliuojamas.

 

Už pasiūlymą išbraukti šį klausimą iš plenarinio posėdžio darbotvarkės balsavo 84 Seimo nariai, prieš – 7, susilaikė – 21, todėl klausimas bent jau šios dienos darbotvarkėje nebebus svarstomas. Beje, prieš šios pataisos išbraukimą iš darbotvarkės balsavo ir konservatoriai, ir liberalai, tarp kurių – ir pati Seimo Pirmininkė.

Suprantama, kad narkotinės ir psichotropinės medžiagos yra nacionalinė grėsmė, nes jų vartojimas kelia pavojų piliečių gyvybei, sveikatai, viešajai tvarkai, visuomenės gerovei ir saugumui. Būtent todėl valstybė yra mobilizavusi visus pajėgumus kovodama su šia grėsme.Priėmus Laisvės partijos pasiūlytas įstatymo pataisas ir dekriminalizavus narkotinių medžiagų gabenimą per Lietuvos Respublikos sieną, veikianti kovos su narkotikų sistema būtų suardyta, iš sistemos būtų eliminuojamos Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Lietuvos Respublikos muitinė. Ką tai reiškia? Pirmiausia tai, kad narkotikai nevaržomai patektų į Lietuvą, o tai labai padidintų disponavimo jais mastą šalies viduje. Antra, narkotikais apnuodyta tauta keltų grėsmę ne tik žmonių gerovei, bet ir valstybės egzistavimui, nes narkomanas negintų nei valstybės, nei jos suverenumo, nei visų kitų gyvybinių valstybės interesų.

 

Kas stato Lietuvos sieną su Baltarusija? Lietuvos ir Baltarusijos sienos už 152 milijonus eurų statybą Lietuvoje vykdo „EPSO-G“ grupė, kuriai vadovauja Atviros Lietuvos fondo (Sorošo fondo) valdybos pirmininkas Gediminas Almantas. Jis, beje, yra ir neteisėtais migrantais besirūpinančio „Raudonojo kryžiaus“ pirmininkas, sorošinės LRT pirkimų ir investicijų politikos komiteto narys, VĮ „Oro navigacija“ nepriklausomas valdybos narys, audito komiteto pirmininkas. Pozicija.org 2021 09 08

 

JAV lietuvių bendruomenės 70-metis. Šiais metais JAV lietuvių bendruomenė švenčia savo veiklos 70-metį. Visus šia proga organizuojamus renginius vainikavo rugsėjo 11-ąją Pasaulio lietuvių centre, Lemonte, įvykusi iškilminga šventė.

 

Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 88-erių metų sukaktis. Šių metų liepos 18 d. Čikagoje esanti Market Parko (Marquette Park) lietuvių bendruomenė išeivijoje gyvenančius lietuvius pakvietė į renginį paminėti S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 88-erių metų sukaktį ir pagerbti jų atminimą. Renginį organizavo JAV lietuvių bendruomenės Marquette Parko apylinkės bendruomenė, Amerikos lietuvių inžinierių ir architektų sąjunga (ALIAS), Amerikos lietuvių taryba bei Lietuvos šaulių sąjunga išeivijoje.

16 Dariaus ir Girėno skrydžio per Atlantą 88 metinių minėjimas Čikagoje 2
Skrydžio 88-ųjų metinių minėjimas Čikagoje

 

Arkivyskupas Gintaras Grušas – Europos vyskupų konferencijų tarybos pirmininkas. Apie tai pranešė Lietuvos vyskupų konferencija. Jį išrinko Europos vyskupų konferencijų pirmininkai, susirinkę į plenarinę asamblėją Romoje. Arkivyskupas G. Grušas – pirmasis Lietuvos vyskupas, pradėjęs vadovauti savo 50-metį šiemet švenčiančiai Europos vyskupų konferencijų tarybai. G. Grušas minėtose pareigose pakeitė italų kardinolą Angelo Bagnasco, vadovavusį šiai organizacijai nuo 2016 m. Per plenarinę asamblėją Romoje išrinkti ir du nauji Europos vyskupų konferencijų tarybos vicepirmininkai: Liuksemburgo arkivyskupas Jean-Claude’as Hollerichas bei Tarptautinės šventųjų Kirilo ir Metodijaus vyskupų konferencijos Belgrade pirmininkas vyskupas Ladislavas Nemetas.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.