Europos Sąjunga daugiau dėmesio skiria išgalvotoms, o ne realioms problemoms spręsti

„Gerbti Europos Sąjungos teisę nereiškia pripažinti, kad ji yra aukščiau nacionalinių konstitucijų“, – teigė Lenkijos premjeras M. Morawiecki.

23 Lenkijos premjeras M. Morawiecki
Lenkijos premjeras M. Morawiecki

Politikas pabrėžė, kad Europos Sąjunga (ES) visą dėmesį skiria savo pačios sukurtoms ideologinėms problemoms spręsti, ignoruodama realias krizes. ES šiuo metu yra sudėtingoje situacijoje dėl pandemijos, o ekonomika kenčia nuo pakartotinių karantino priemonių. Visgi dėl ideologinių karų su ES institucijomis, ekonominio atsigavimo fondai vis dar nėra tinkamai paskirstyti, o ne už kalnų – ir energetinių kainų krizė.

 

Lenkijos premjeras teigė, kad Maskva šantažuoja ES savo dujomis, versdama didžiąsias ES šalis, tokias kaip Vokietija, priiminėti Rusijai naudingus nutarimus. Anot politiko, toks šantažas matomas ir migrantų krizėje Lenkijos bei Lietuvos pasienyje, kur Baltarusija vykdo Kremliaus nurodymus hibridinėje kovoje su ES šalimis.

Lenkijos vyriausybės vadovas paneigė svarstymus, kad Lenkija ruošiasi palikti ES: „Lenkija neplanuoja niekur eiti iš Europos Sąjungos.“ Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad ES sutartyse labai aiškiai parašyta, kas yra ES kompetencija ir kas nėra. „Tik pačios Europos Sąjungos šalys narės yra tikrosios sutarčių šeimininkės, o ne Europos Sąjungos institucijos. Lenkijos tribunolo sprendimas dėl Lenkijos Konstitucijos viršenybės nebuvo niekuo unikalus: konstituciniai teismai Vokietijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir kt. yra priėmę keletą panašių sprendimų“, – sakė Lenkijos premjeras. Šaltinis: Laikmetis, 2021-11-02

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.