Lietuvos mokslo tarybos veiklos 30-metis

2021 metai Lietuvos mokslo tarybai buvo jubiliejiniai. Nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos Respublikos Seimas (tuomet – Aukščiausioji Taryba) įsteigė ekspertinę instituciją patarti Seimui ir Vyriausybei mokslo politikos klausimais.

23 LMT 30 metis salė
LMT 30-mečio renginyje

Trisdešimties metų sukaktis žymi ne tik Tarybos veiklos, bet ir mokslinių tyrimų bei mokslo bendruomenės augimo tarpsnį. Taryba, remdama mokslinius tyrimus ir kurdama kuo palankesnes sąlygas jiems atlikti, ugdo ir puoselėja aktyvią mokslo bendruomenę, kurios pasiekimai turtina ne tik Lietuvos, bet ir Europos bei pasaulio visuomenę, svariai prisideda prie reikšmingiausių sprendimų ir Lietuvos ateities.

 

Jubiliejinius metus baigėme renginiu, kuriame sveikino Lietuvos Respublikos Prezidento vyriausioji patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Jolanta Karpavičienė, Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas prof. Artūras Žukauskas, švietimo, mokslo ir sporto ministrė dr. Jurgita Šiugždinienė. Nuotoliniu būdu sveikino „Mokslo Europos“ (angl. Science Europe), Estijos mokslo tarybos, Latvijos mokslo tarybos ir Lenkijos nacionalinio mokslo centro vadovai. Filosofas, sociologas prof. Zenonas Norkus pristatė pranešimą „Kodėl mokslo pažanga brangs?“. Dalyvavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos doktorantų ir absolventų trio „Opus 88“.

 

23 LMT 30 metis Romas Baronas
LMT pirmininkas prof. Romas Baronas

Dėkojame visų Lietuvos mokslo tarybos kadencijų nariams, buvusiems pirmininkams – prof. Eugenijui Butkui, prof. Dainiui H. Paužai ir prof. Valdemarui Razumui, Mokslo tarybos darbuotojams, kūrusiems ir kuriantiems Lietuvos mokslo tarybos istoriją, ir visiems, prisidėjusiems puoselėjant Tarybos veiklą ir Lietuvos mokslo pasiekimus.

 

Dėkojame visiems svečiams, dalyvavusiems renginyje: universitetų rektoriams, mokslinių tyrimų institutų vadovams, „Europos horizonto“ grupių ekspertams, partneriams iš kitų ministerijų, CPVA, MITA, Prancūzų instituto, SKVC, STRATA, UNESCO ir daugelio kitų institucijų – visiems Tarybos bičiuliams ir draugams.

23 LMT mečio renginyje ministrė J. Šiugždinienė
Švietimo, mokslo ir sporto ministrė
dr. Jurgita Šiugždinienė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parengė Giedrė Kojelytė

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.