„Pētersona patents – AAA Law“ švenčia 30-mečio jubiliejų

Intelektinės nuosavybės ir teisinių paslaugų įmonė „Pētersona patents – AAA Law“ šio jubiliejaus proga apžvelgia nuveiktus darbus, pagerbia savo teisininkus ir patentinius patikėtinius bei kitus profesionalus, didžiuojasi jų pasiekimais. 21 Latvija Įmonės logotipas 1Intelektinė nuosavybė, apimanti prekės ženklų, dizaino ir patentų apsaugą, suteikia įmonėms išskirtines jų naudojimo teises ir padidina verslo vertę. Latvijoje kasmet auga verslininkų susidomėjimas intelektinės nuosavybės teisių stiprinimu.

Nuo pat įkūrimo 1992 m. ši bendrovė tapo atpažįstama kaip viena iš labiausiai patikimų, patyrusius specialistus turinčių įmonių. Jau daugiau nei 22 metus jai vadovauja bendrovės vadovaujantis partneris Gatis Meržvinskis, Europos patentų patikėtinis inžinerijos mokslų daktaras Artis Kromanis ir Europos prekės ženklų ir dizainų patentinė patikėtinė teisininkė Kristīne Viļķina. Teisininkė pažymi, kad klientų pripažinimas buvo pasiektas sunkiu darbu: „Svarbiausias mūsų tikslas – padėti įmonėms sukurti sėkmingą strategiją, kuri nutiestų kelią intelektinės nuosavybės teisių apsaugai Latvijoje ir už jos ribų. Siekiame per artimiausius dešimt metų išlaikyti lyderio pozicijas intelektinės nuosavybės apsaugos srityje, plėtodami vis naujas paslaugas, užtikrinančias klientų stabilumą versle.“ Kartu su partneriais – „AAA Law“ Lietuvoje ir „AAA Legal Services“ Estijoje – bendrovė konsultuoja klientus visais klausimais, susijusiais su intelektinės nuosavybės teisių įgyvendinimu ir apsauga.

 

Įmonė yra sukaupusi didelę patirtį, atstovaudama klientams Latvijos Respublikos teismuose ir Patentų valdyboje, Pramonės nuosavybės apeliacinėje taryboje, Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės biure (EUIPO), Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacijoje (WIPO) ir Europos patentų organizacijoje (EPO). Įmonė užtikrino sėkmingą teisių apsaugą daugeliui įmonių, tokių kaip „Orkla Latvia“, „IKEA“, „Chanel“, „MARTEL“, „Mars“ ir kt. Siekdama šviesti įmones, bendrovė rengia nemokamas konsultacijų dienas per įvairius startuolių ir verslo inkubatorius, taip prisidėdama prie verslumo skatinimo. Pagal Europos Komisijos ir Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnybos įsteigtą 20 mln. eurų dotacijų projektą teikiama parama mažoms ir vidutinėms įmonėms, siekiančioms gauti finansinę paramą prekės ženklams arba dizainui įregistruoti Europos Sąjungoje, parengia įmonių intelektinės nuosavybės galimybių studijas.

 

Įmonė „Pētersona patents – AAA Law“ daug žinių gavo iš tokių tarptautinių asociacijų, kaip seniausia pasaulyje Tarptautinė intelektinės nuosavybės apsaugos asociacija (AIPPI), prestižinė Europos prekės ženklų savininkų asociacija (MARQUES) ir pasaulyje pripažinta Europos bendrijos prekės ženklų asociacija (ECTA). Bendrovė yra Latvijos prekybos ir pramonės rūmų vyresnioji narė bei aktyvi Tarptautinės intelektinės nuosavybės patentinių patikėtinių federacijos (FICPI) narė.

Šalia intelektinės nuosavybės paslaugų, įmonė aktyviai remia Latvijos kultūrą. Ji yra ilgalaikė Dailės teatro rėmėja, finansiškai rėmė į pensiją išėjusius aktorius, Mokslo ir žinių dienos proga padovanojo bilietus į koncertų ciklą „Dailės kanonas“, skiria paramą švietimo įstaigų darbuotojams.

Daugiau informacijos: „Pētersona patents – AAA Law“, Gatis Meržvinskis, el. paštas gatis@petpat.lv, http://www.petpat.lv.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.