VU Verslo mokykla ir „Moody’s“ pasirašo paramos sutartį – finansuos globalų verslumo stebėsenos tyrimą

Globalus verslumo stebėsenos tyrimas (angl. Global Entrepreneurship Monitor, GEM) sugrįžta į Lietuvą.

22 VU verslumo stebėsena Moodys ir VU atstovų susitikimas
Moody’s ir VU atstovų susitikimas. Iš kairės: VU partnerystės prorektorius dr.
Artūras Vasiliauskas, „Moody’s“ analitikas Darius Daugvila, Verslo mokyklos vadovė dr.
Birutė Miškinienė, „Moody’s Lithuania“ vadovas Mariano Andrade Gonzalez, VU rektorius
prof. Rimvydas Petrauskas ir Verslo mokyklos strateginių partnerysčių vadovė Aneta Šlekytė-
Kaminienė. J. Auškelio nuotr.

„Moody’s“ skiria 60 tūkst. eurų paramą, kuri bus panaudota išanalizuoti, įvertinti ir spręsti verslo sektoriuje kylančias problemas, destabilizuojančias verslumo skatinimą ir verslo startuolių plėtrą mūsų šalyje. „Ši parama svarbi ne tik Lietuvos dalyvavimo tyrime ir jo rezultatų kontekste. Tai stiprus pamatas mokslui, studijoms ir verslui augti. Universiteto bendruomenė pastebi didėjantį verslo pasitikėjimą socialiniais mokslais, įvertinus tyrimų naudą verslo sektoriui“, – teigia Vilniaus universiteto (VU) rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Dar 2020 m. birželio 9 d. Ekonomikos ir inovacijų ministerija ir VU pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl mokslu paremto tarptautinio verslumo tyrimų plėtojimo ir sklaidos Lietuvoje. GEM tyrimas – didžiausias pasaulyje vykdomas verslumo dinamikos tyrimas, kurio rezultatai Lietuvai yra svarbūs ir susiję su įrodymais grįsta verslo sektoriaus plėtra. „Moody’s“ didžiuojasi, galėdami paremti GEM tyrimą, atliekamą glaudžiai bendradarbiaujant su VU. Šis projektas suteiks neįkainojamos informacijos apie verslumo tendencijas nacionaliniu mastu ir padės verslo lyderiams priimti geresnius sprendimus. Nekantraujame atskleisti, ką atneš tyrimo rezultatai ir ką jie reikš Lietuvai“, – pažymėjo Mariano Andrade Gonzalez, „Moody’s“ Lietuvos padalinio vadovas.

Lietuva šiame tyrime jau yra dalyvavusi 2011–2014 m. Dabar rėmėjų „Moody’s“ dovanota 60 tūkst. eurų parama padės VU Verslo mokyklos tyrėjų grupei, bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerijos įsteigta verslumo ir eksporto plėtros agentūra „Versli Lietuva“, atlikti verslumo stebėsenos tyrimą. Pirmieji tyrimo rezultatai bus pristatyti 2022 m., o išsamūs – 2023 m. pradžioje.

„Verslumas yra esminis visuomenės sveikatos bei gerovės veiksnys ir didžiulis ekonomikos augimo variklis. Dalyvavimas GEM tyrime svarbus tuo, kad galime įvertinti, kaip atrodome pasauliniame kontekste“, – teigia VU Verslo mokyklos direktorė dr. Birutė Miškinienė. GEM tinklas atlieka verslumo ir rinkos tyrimus visame pasaulyje. Šiuo tyrimu mokslininkams suteikiamos galimybės taikyti unikalią metodologiją ir gauti prieigą prie daugiau kaip šimto pasaulio valstybių duomenų verslumui tirti. Parengta pagal VU Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus pranešimą.

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.