Vytauto Didžiojo universitetas – Europos ir Vidurio Azijos reitinge

2021 m. paskelbtas tarptautinis kylančių Europos ir Vidurio Azijos šalių universitetų reitingas „QS EECA University Rankings“, kuriame Vytauto Didžiojo universitetui (VDU) skirta 61-oji vieta tarp 451 reitinguotos aukštojo mokslo institucijos –

19 VDU rūmai Kaune. J. Petronio nuotr.
VDU rūmai Kaune. J. Petronio nuotr.

VDU pateko tarp 13,5 proc. geriausiųjų regione. Kaip ir 2020 m. metais, geriausiai įvertintas universiteto tarptautiškumas: pagal šį kriterijų VDU skirta pirmoji vieta tarp reitinguotų Lietuvos universitetų ir 43-ioji vieta bendrame reitinge.

„Išlaikyti ir plėtoti aukštą bendruomenės ir veiklų tarptautiškumo lygį mums padeda tiek sukaupta patirtis, tiek sukurta palanki infrastruktūra, turime platų partnerysčių spektrą, kurį 2021 m. ypač sustiprino mūsų įsiliejimas į „Transform4Europe“ aljansą. Teigiamos įtakos turi ir mūsų užsienio kalbų kompetencijų tobulinimas, įtraukios aplinkos užsienio studentams ir darbuotojams puoselėjimas. Tai suteikia pagrįsto tikėjimo, kad tarptautinė dimensija ir toliau stiprins mūsų studijas, mokslo ir tyrimų veiklas, poveikio visuomenei kūrimą“, – sakė VDU komunikacijos prorektorė doc. dr. Vilma Bijeikienė.

 

Lyginant su 2020 m., VDU pavyko pagerinti pozicijas tiek bendrame reitinge (2020-aisiais jam skirta 65 vieta tarp 400 universitetų), tiek atskirose kategorijose. Universitetas užėmė aukštesnes vietas pagal keturis rodiklius: darbdavių reputaciją (51 vieta), darbuotojų, turinčių mokslinį laipsnį, skaičių (73 vieta), publikuojamus mokslo straipsnius (SCOPUS duomenų bazės duomenys) (68 vieta) ir tarptautiškumą (43 vieta).

 

Pagal gautus taškus, universitetui 2021 m. skirtas aukštesnis įvertinimas šešiose iš dešimties kategorijų, tarp jų – pagal darbuotojų, turinčių mokslinį laipsnį, skaičių (89,7 iš 100 taškų), tarptautiškumą (71,4 t.) ir tarptautinio mokslinių tyrimų tinklo plėtrą (65 t.). VDU taip pat 5 procentais pagerino universiteto įvaizdį, vertinant darbdavių ir akademikų reputacijos rodiklius. Pagal mokslo publikacijų citavimą, universitetas padidino rodiklius socialinių ir humanitarinių mokslų bei menų srityse. Nuo 2018 m. reitinge VDU pavyko pakilti aukštyn – iš 72 į 61 vietą.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.