Atsiliepiant į A. Blinkeno kalbą Berlyne, skirtą pasaulio tautoms

A. Blinkeno kalba, paskelbta įvairiuose pasaulio žiniasklaidos šaltiniuose, yra neeilinė. Jau seniai nebuvo tokio stipraus teksto. Žinoma, apie tai ne kartą kalbėjome, pabrėždami, kad V. Putinas atvirai siekia trečiojo pasaulinio karo ir tikisi užvaldyti pasaulį, tačiau kas mus girdėjo?

Tokią pat viziją turėjo kitas pabaisa – J. Stalinas. Visi žinome, kas išaugino V. Putiną: KGB yra tokia niekšų irštva, kad ten jokie tiesos ir doros kriterijai negalioja. V. Putinas bando priversti pasaulį perrašyti istoriją ir kartu patikėti, kad tas pasaulis pripažins jo viziją kaip ne tik galimą, bet ir teisėtą.

 

Labai sunku būtų surasti patogesnį momentą karui pradėti. Vakarai užsikrėtę neomarksizmo ideologija, tik pažengusia dar toliau, nei Stalino laikais: neigiama šeima ir prigimtinė lytis, o žmonija verčiama tapti bedvasiais pasaulio valkatomis, kurioms ne tik nesvarbios jokios vertybės, bet ir pats gyvenimas atrodo esąs betikslis.

Tuo pat metu Europos Sąjungoje, išskyrus tik kelias Rytų pakraščio valstybes, nėra jokio lyderio, kuris savo nusiteikimu ir tikslo siekimu prilygtų bepročiui nusikaltėliui V. Putinui. O kai nėra lyderio, kas pasipriešins?

A.     Blinkenas išdėstė daugeliui mūsų žinomus faktus, tikėdamasis, kad pasaulis jį išgirs. Bet ar yra norinčių išgirsti ir suprasti, o tada susitelkti ir veikti? Prieš susitelkusią žmoniją bet kokia karinė avantiūra žlugtų. Bet kas sutelks, kas paskatins žmones pradėti galvoti?

 

Jonas Jasaitis

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.