Vadovybės požiūris: geriau pakenks „Achemai“ nei padės darbuotojui

Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas (LAMPSS), matydamas neracionalų „Achemos“ vadovų elgesį, ragina bendrovės vadovus dar kartą pergalvoti, kokią žalą įmonei daro jų netinkamas elgesys su darbuotoju. Įsigilinę į esamą situaciją, atkreipiame dėmesį, kad mėginimas trukdyti profesinių sąjungų veiklai ir nenoras sėsti prie derybų stalo viešoje erdvėje jau nebeprimena darbuotojui patrauklios bendrovės, o byloja apie vidines jos problemas, griaunančias pasitikėjimą bendrove ir karjeros perspektyvą joje. Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas, kaip darbo jėgą rengiančių organizacijų darbuotojų atstovas, kritiškai vertina tokią „Achemos“ vadovų elgseną ir perspėja, kad šiuolaikiniai darbuotojai, įskaitant ir jaunosios kartos, stebi situaciją rinkoje ir, matydami tokius santykius, lygiai taip pat kritiškai žvelgia į karjeros perspektyvas bendrovėje.

 

Todėl rekomenduojame kuo greičiau susėsti prie derybų stalo su darbuotojais ir susitarus su jais grįžti į normalų darbo ritmą, kad bendrovė galutinai netaptų netinkamos žmogiškųjų išteklių vadybos Lietuvoje pavyzdžiu, trukdančiu potencialiems darbuotojams pretenduoti į darbo vietą bendrovėje.

Be to, atkreipiame vadovybės dėmesį į tai, kad jau dabar viešai skelbta situacija rodo, kad bendrovei trūksta darbuotojų, nes esami priversti dirbti viršvalandžius, tad ir toliau pažeidžiant LR Konstitucijos įtvirtintą darbuotojų teisę į teisingą darbo užmokestį, ateityje rasti darbuotojų bus dar sunkiau.

LAMPSS Tarybos pirmininkas

prof. dr. Sigitas Vaitkevičius

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.