STRATA pranešimai

Brėžiami Lietuvos ateities kontūrai. Galimi Lietuvos ateities projektavimo ekosistemos kontūrai brėžiami STRATA tyrime „Lietuvos Respublikos ateities projektavimo iššūkiai. Kitų šalių ateities kūrimo ekosistemų analizė ir pradiniai siūlymai Lietuvai“.

Mokslo ir valdžios bendradarbiavimas. Lietuva kartu su Graikija, Belgija, Nyderlandais, Čekija, Suomija, Latvija ir Estija dalyvaus Europos Sąjungos finansuojamame techninės paramos projekte. Projektu bus siekiama stiprinti mokslo ir valdžios institucijų bendradarbiavimą trimis pagrindinėmis kryptimis: bus teikiamos rekomendacijos ir jų įgyvendinimo gairės, stiprinami gebėjimai ir vystoma tinklaveika. Už projekto įgyvendinimą Lietuvoje bus atsakinga STRATA.

 

Reguliavimo infliacija. EBPO atliktame įrodymais grįsto valdymo sistemos Lietuvoje vertinime teigiama, kad „Lietuva vis dar kenčia nuo teisėkūros infliacijos“. Kalbėdami apie teisėkūros (arba reguliavimo) infliaciją, kalbame apie reguliavimo vertės sumažėjimą. Reguliavimo vertę mažina didelės teisės aktų rengimo apimtys, pasirenkamas aukštas reguliavimo lygis ir dažni reguliavimo pakeitimai.

Aptarta Valstybės pažangos strategijos „Lietuva 2050“ rengimo metodologija. Valstybės pažangos tarybos posėdyje aptarti ateities prognozavimo metodai ir numatomi veiksmai, kaip bus parengtas strategijos „Lietuva 2050“ projektas.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.