Sveikinimai akademikui Gediminui Staugaičiui 70-mečio proga

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ir viceministras Paulius Astrauskas Mokslų akademijoje 70 metų sukakties proga pasveikino Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Agrocheminių tyrimų laboratorijos vadovą prof. habil. dr. Gediminą Staugaitį.

30 Akademiko Staugaičio pasveikinimas
Iš kairės: žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas, akad. Gediminas Staugaitis ir
viceministras Paulius Astrauskas. ŽŪM nuotr.

„Dėkoju Jums už ilgametį produktyvų mokslinio tyrimo darbą ir svarų indėlį dirvotyroje, agrochemijoje bei ekologijoje. Jūsų darbai ypač svarbūs praktinei žemės ūkio veiklai, skatinantys semtis naujų idėjų, žinių ir pritaikyti jas augalininkystėje, didinant žemės ūkio konkurencingumą bei efektyvumą“, – teigė ministras.

 

Akad. Gediminas Staugaitis yra žinomas mokslininkas, daug nuveikęs ne tik agrochemijoje ir dirvotyroje, bet ir daržininkystėje, sodininkystėje ir gėlininkystėje. Jis paskelbė apie 200 mokslinių ir daugiau kaip 100 mokslo populiarinamųjų straipsnių, parašė knygą „Daržovių tręšimas“ (su J. Jurkšaičiu), yra monografijų „Dirvožemio tyrimo metodų ir tręšimo rekomendacijų palyginimas Centrinės ir Rytų Europos šalyse“, „Agroekosistemų komponentų valdymas“, „Lietuvos žemės našumas“, „Inovatyvūs dirvotyros ir agrochemijos mokslo sprendimai“ autorius ir bendraautoris. Parengta pagal Žemės ūkio ministerijos pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.