Kas sustabdys žudikus?

Kiek joms buvo metų? Dešimt, o gal dar mažiau… Mariupolyje žuvo dvi mažosios šio teatro aktorės, dvi žavios mergaitės Elizaveta ir Sonia. 31 Kas sustabdys žudikus Elizaveta ir Sonia Gintautas Kniukšta„Mes niekada nepamiršime mūsų talentingųjų angelų“, – skausmu socialiniuose tinkluose dalijasi Mariupolio miesto mero patarėjas Petro Andriuščenka.

Rusai jau du mėnesius žudo ukrainiečius, bombarduoja ligonines, vaikų darželius, mokyklas… O ką į tai atsako Europos Sąjunga, JAV? Didžioji dauguma vokiečių, kaip rodo apklausos, bijo prarasti patogų ir sotų gyvenimą, kuris priklauso ir nuo rusų dujų, o amerikiečiai, tarsi žinodami, kad V. Putinas turi planą užimti Kijevą per 96 valandas, suskubo išvesti savo karius iš Ukrainos…

 

Kas iš pasaulio lyderių imsis iniciatyvos stabdyti tą prakeiktą karo mašiną? Kiek dar žmonių turi būti išžudyta, kad jie, susiėmę už rankų, pagaliau pasakytų: gana, mes duodame jums tiek ir net daugiau, kad jūs išsinešdintumėte iš Ukrainos?.. Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Džonsonas, o gal Emanuelis Makronas, kuris vėl laimėjo Prancūzijos prezidento rinkimus? Ar ir toliau jie po vieną ar kartu girsis, kiek ir kokių ginklų dar nupirks?

Ukrainos Prezidentą toliau lanko įvairių šalių vadovai, tačiau kas iš to, jeigu kraujo upės toliau tvindo ukrainiečių žemę. Šiandien aišku viena: kad ir kokias griežtas sankcijas Vakarai taikytų Rusijai, ji savo noru iš Ukrainos nesitrauks.

 

Atidžiai peržiūrėjau nuotraukas iš Lietuvos Prezidento kelionės į Ukrainos sostinę. Prezidento akys ir žvilgsnis išduoda, kad kiekvienas žingsnis karo alinamoje šalyje žengtas su didžiausiu nerimu. Taip, mirti niekas nenori, tačiau puikių mažųjų aktorių iš Mariupolio šiandien jau nebėra… O juk jos taip pat, kaip ir mes, čia Lietuvoje, kūrė gyvenimo planus, svajojo ir labai mylėjo savo gimtąjį kraštą…

 

Gintautas Kniukšta

Autorius yra laikraščio „Šiandien“ redaktorius

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.