Profesoriaus Eduardo Juozo Balčyčio sukurta muzikos ugdymo sistema reikalinga šiuolaikinei Lietuvos mokyklai

Balandžio 20 d. Seime įvyko tarptautinė mokslinė konferencija „Muzikos ir mokslo labirintais“, skirta pedagogo, humanitarinių mokslų habilituoto daktaro, profesoriaus Eduardo Juozo Balčyčio (1937–2021) atminimui.

31 Profesorius Eduardas Balčytis
Prof. Eduardas Juozas Balčytis

Konferencijos tikslas – tęsiant prof. E. J. Balčyčio muzikinio ugdymo idėjų sklaidą, suburti mokslininkus-tyrėjus, muzikos pedagogus ir švietimo bendruomenę bendradarbiauti, paskatinti mokslinę diskusiją apie bendrojo ir neformalaus muzikinio ugdymo, muzikos mokytojų rengimo, muzikinio švietimo ir studijų kokybės aktualijas, sėkmingai praeityje taikytus bei šiandienos realijas atitinkančius muzikinio ugdymo metodus, naujausias muzikos mokymo tendencijas.

 

Konferencijos organizatoriai priminė, kad „prof. E. J. Balčytis Lietuvos mokyklose įgyvendino savitą ir originalią, teoriškai pagrįstą ir eksperimentais įrodytą kompleksinę muzikinio ugdymo sistemą, kurios ugdymo principuose ir turinyje dominavo siekis – nėra negabių vaikų, visi vaikai turi prigimtinę teisę patirti, (at)pažinti, suvokti ir suprasti muzikos grožį“.

 

Konferencijoje nagrinėtos įvairios muzikinio ugdymo problemos, iš kurių išskirtinos muzikos pedagogų rengimo aktualijos, (ne)formalusis muzikinis ugdymas, kompleksinio muzikinio ugdymo poreikis ir raiška.

 

Doc. dr. Stasys Tumėnas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.