Naujos knygos

Jurijus Felštinskis ir Vladimiras Popovas. (2022). Nuo raudonojo teroro iki mafijinės valstybės. Leidykla „Briedis“, 400 p.

33 Naujos knygos Jurijus Felštinskis
Vienas iš knygos autorių – Jurijus Felštinskis

2022 m. gegužės 19 d. Vilniuje, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso Konferencijų salėje įvyko Jurijaus Felštinskio ir Vladimiro Popovo knygos „Nuo raudonojo teroro iki mafijinės valstybės“ sutiktuvės, kurias vedė žurnalistas Vidmantas Valiušaitis. Renginyje dalyvavo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro generalinis direktorius dr. Arūnas Bubnys. Knygoje pristatoma Rusijos valstybės saugumo vykdyta valdžios užgrobimo istorija, prasidedanti nuo 1917 m. gruodį VČK įsteigimu ir chronologiškai skaitytojus vedanti iki šių dienų.

33 Naujos knygos Nuo raudonojo teroro viršelis
Knyga „Nuo raudonojo teroro iki mafijinės valstybės“

Vienas iš šios knygos autorių, Jurijus Felštinskis, pasidalino įžvalgomis bei komentarais ir atsakė į renginio dalyvių klausimus. Jis jau keletą dešimtmečių pasakoja apie Kremliui nepatogią SSRS ir Rusijos istoriją, atskleidžia ne vieną ilgai slėptą istorinį faktą ar peripetiją. J. Felštinskis – rusų kilmės JAV istorikas, istorijos mokslų daktaras, daugelio Rusijos ir sovietinės istorijos knygų, tokių kaip didelio atgarsio sulaukusios „TSRS–Vokietija 1939. Dokumentinė medžiaga“, „KGB žaidžia šachmatais“, „Niekšų sąmokslas“, „FST sprogdina Rusiją“, „Trečiasis pasaulinis: mūšis dėl Ukrainos“, autorius arba bendraautoris.

 

Dr. Raimundas Kaminskas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.