„VDU NETWORK‘22“ – proveržiui studijose bei mokslo-verslo bendradarbiavime

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) pirmą kartą vyko tinklaveikos renginys „VDU NetWork‘22“. Jo metu VDU partneriams, verslo, viešojo, nevyriausybinio sektoriaus atstovams buvo pristatytos bendradarbiavimo galimybės su universitetu studijų procese, mokslo-verslo inovacijų kūrime bei supažindinta, kaip kiekvienas individualiai ir visos organizacijos mastu gali nenutrūkstamai mokytis ir tobulėti visą gyvenimą. 

19 VDU rūmai Kaune. J. Petronio nuotr.
VDU rūmai Kaune. J. Petronio nuotr.

Pirmoje renginio dalyje VDU rektorius prof. Juozas Augutis ir VšĮ „Kaunas In“ verslo skyriaus vadovas Andrius Veršinskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Pasak VDU rektoriaus, tokios partnerystės leidžia kurti ilgalaikį proveržį studijose, mokslo-verslo bendradarbiavime, suteikia platesnes galimybes mokytis visą gyvenimą. VšĮ „Kaunas In“ verslo skyriaus vadovas Andrius Veršinskas džiaugėsi plėtojamu bendradarbiavimu: „VDU turi daug potencialo, kuris aktualus ne tik Lietuvos įmonėms. Todėl bendradarbiaudami sieksime pristatyti visas galimybes kuo plačiau“.

Renginyje VDU Studijų departamento direktorė Mykolė Lukošienė ir Studentų reikalų departamento direktorius Mantas Simanavičius pakvietė susirinkusius įmonių atstovus susipažinti ir verslo, viešajam, nevyriausybiniam sektoriams atrasti galimybes įsitraukti į studijų procesą. „Studijų procesas be socialinių dalininkų aktyvaus įsitraukimo yra sunkiai įsivaizduojamas. Todėl visus norinčius kviečiame dalyvauti studijų programų rengime, gynimo komisijose, kviesti studentus praktikoms ir stažuotėms, teikti temas baigiamiesiems darbams, tapti stipendijų steigėjais. Visuomet turime pasiūlymų kaip organizacijos gali dalyvauti studijų procese, todėl kviečiame susitikti pokalbiams ir diskusijoms aptariant konkrečius bendradarbiavimo modelius“, – teigė M. Lukošienė.

 

Nuo studijų – prie mokslo-verslo bendradarbiavimo 

VDU Komunikacijos ir technologijų perdavimo centro vadovas Edvinas Samys pristatė mokslo ir verslo bendradarbiavimo galimybes per tris pagrindines sritis: užsakomuosius mokslinius tyrimus, MTEP paslaugas bei galimybes įsitraukti į projektines veiklas. „Mes jau turime nemažai pavyzdžių, kaip inovacijos gali išspręsti iš tiesų sudėtingas problemas. Mokslininkai, paskyrę žinių ieškojimui visą gyvenimą, turi didžiulį žinių ir patirties potencialą, kuris gali būti naudingas verslui, viešajam ar net nevyriausybiniam sektoriui. Mūsų centras yra pasirengęs moderuoti šio bendradarbiavimo procesą, nuo idėjos sugeneravimo iki projektinių paraiškų, komercializavimo strategijų parengimo. Tad kiekvienas yra laukiamas susitikimuose su centro komandos nariais“, – sakė E. Samys.

Atliepiant populiarėjančias mokymosi visą gyvenimą tendencijas, svarbiu renginio akcentu tapo VDU Profesinių kompetencijų vystymo centro (PKVC) vadovės dr. Aistės Ragauskaitės pranešimas, kuriame ji pakvietė kiekvieną susirinkusį renginio dalyvį susipažinti su individualiomis, komandinėmis mokymosi galimybėmis, kompetencijų tobulinimu ir kompetencijų (įsi)vertinimu. Anot dr. Aistė Ragauskaitės, kiekvienas iš mūsų mokomės kas dieną, tačiau mūsų tikslas yra suteikti kokybiškas, mokslu ir praktika grįstas žinias, patikrintas teorijas ir, žinoma, praktikas. „Buriame plačią ekspertinių kompetencijų turinčių lektorių komandą, kuri pasiruošusi vesti mokymus daugiau kaip 100 temų. Esame plačios aprėpties universitetas, tad mokymų tematikų ir profesionalių žinių turime iš tiesų daug. Pirmiausia kviečiame dalyvauti viešuose mokymuose, kurie yra nemokami ir vyksta nuotoliniu būdu. Taip pat apsvarstyti galimybę, kiekvienai organizacijai turėti mokymosi strategijas bei žinoma atkreipti dėmesį įgytas kompetencijas neformaliuoju būdu užsiskaityti kaip iš tiesų svarbią patirtį“, – teigė dr. Aistė Ragauskaitė.

 

Kvies į verslo pusryčius 

Renginyje jau ilgamete patirtimi su universitetu dalijosi partneriai – MB „Ryški reklama“ vadovė Marta Vasilė, UAB „Socneta“ vadovas Pavel Drobinov ir „Cavertical“ įmonės atstovė Giedrė Kojalienė, kurie su susirinkusiais verslo, viešojo, nevyriausybinio sektoriaus atstovais pasidalino savo įmonių sėkmingomis bendradarbiavimo su Vytauto Didžiojo universitetu istorijomis. Išklausius pranešimų,  verslo, viešojo, nevyriausybinio sektoriaus, universiteto padalinių atstovai buvo pakviesti sudalyvauti kontaktų mainuose.

Studijų prorektorės dr. Simonos Pilkienės teigimu, „VDU NetWork’22“ kuria naują tradiciją ir kvies į „VDU NetWork’22“ verslo pusryčius. „Suprantame, kad siekiant visoms pusėms naudingo bendradarbiavimo reikia susitikti, konsultuotis, diskutuoti ir aptarti visas turimas galimybes. Pandeminis laikotarpis mums to daryti aktyviai iš dalies neleido, tačiau tiek universiteto padaliniai, tiek renginyje dalyvaujančios organizacijos tikrai turi ką vieni kitiems pasakyti. Ir nors jau mokslo metai eina į pabaigą, „VDU NetWork’22“ tapo gražiu vasaros pradžios renginiu, kviečiančiu susitikti jau rudenį į teminius, tam tikroms sritimis bei konkrečioms aktualijomis skirtus „VDU NetWork’22“ verslo pusryčius“, – teigė dr. S. Pilkienė.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.