Valstybės diena kaimiškojoje savivaldybėje

Liepos 6 d. Pakruojyje paminėta Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės diena.

36 Pakruojo krašto garbės piliečių regalijų įnešimas
nešamos Pakruojo krašto garbės piliečių regalijos

Renginys prasidėjo mišiomis Pakruojo Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, kurias laikė Klovainių parapijos klebonas kun. Donatas Kryževičius.

Pakruojo ugniagesių draugijos stoginėje atidaryta tautodailininko Sauliaus Lampicko paroda „Malda tėviškės sodams“. Menininkas papasakojo apie savo kūrybą bei darbus, kurie puošia Pakruojo kraštą. Susirinkusiuosius pasveikino ir tautodailininkui už išskirtinę parodą padėkojo Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Margis, kultūros, švietimo įstaigų, bendruomenių atstovai ir kiti renginio svečiai. Atidarymo metu kūrinį kanklėmis atliko Rozalimo skyriaus jaunoji kanklininkė Sofija Šaurskytė, dainavo Pakruojo folkloro kolektyvas „Verdenė“ (vad. Ramunė Petraitienė).

 

Vienybės aikštėje įvyko Valstybės dienos minėjimas, kurį vedė Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorius Romanas Dudnikas. Šventę meniniu intarpu pradėjo mažieji pakruojiečiai. Po to dainavo mokytojos Lauros Dudnikienės parengta jaunoji solistė Greta Balčiūnaitė. Sveikindamas susirinkusius į aikštę, Pakruojo meras S. Margis akcentavo, kad „Mindaugo karūnavimo diena mus dar labiau suvienija, įkvepia, o kartu ir ragina suklusti, kokie esame, kokiu keliu žengia mūsų valstybė. Dažnai net nesusimąstome, kiek daug kiekvienas prisidedame prie savo gimtinės ir savo valstybės žingsnių į priekį. <…> Galbūt šios pastangos ne visada laiku pamatomos, tačiau jos yra ir bus valstybės ir visuomenės statinio pamatas. Šie pamatai skirti mūsų vaikams ir vaikaičiams, ant jų bus statomas ateities pasaulis ir Lietuva.“

 

Pakruojo kultūros centro šokių ansamb­lio „Reketys“ šokėjai, įnešdami Pakruojo krašto garbės piliečių regalijas, pradėjo iškilmingą apdovanojimų ceremoniją. Regalijas ir pažymėjimus meras įteikė iš Pakruojo Klovainių bendruomenės kilusiam akademikui Kazimierui Ragulskiui, grafikui Romualdui Čarnai ir tautodailininkui Sauliui Lampickui. R. Čarna renginyje dalyvauti negalėjo, tačiau atsiuntė laišką, kuriame nuoširdžiai dėkojo Pakruojo krašto žmonėms bei Pakruojo savivaldybei už suteiktą garbingą vardą ir palinkėjo visiems savo krašto žmonėms didžiausios sėkmės, Dievo palaimos ir gausos kasdieniame gyvenime, darbuose ir visuose sumanymuose. R. Čarnos vardu žodį tarė ir Pakruojo krašto garbės piliečio regalijas atsiėmė dailininko sūnėnas Ričardas Čarna. Per „Šiaulių žinias“ kalbėjęs akademikas K. Ragulskis pabrėžė, kad krašto garbės piliečio vardas jam yra svarbiausias apdovanojimas.

36 Pakruojo meras Saulius Margis ir akademikas Kazimieras Ragulskis
akruojo meras Saulius Margis ir akademikas Kazimieras Ragulskis. M. Ilgavičiūtės nuotr.

 

Po apdovanojimų ceremonijos koncertavo solistai Ona Kolobovaitė ir Liudas Mikalauskas, o 21 valandą šventės dalyviai prisijungė prie akcijos „Tautiška giesmė aplink pasaulį“, sugiedodami Lietuvos himną. Šventės metu dangų virš Vienybės aikštės papuošė aitvarai – Lietuvos valstybės ir Pakruojo rajono savivaldybės vėliavos. Renginio metu vyko edukacijos ir pramogos visai šeimai, kurios organizuotos, įgyvendinant Pakruojo savivaldybės įgyvendinamą šeimos stiprinimo programą.

 

36 Pakruojo savivaldybėje Lietuvos himno giedojimas
Lietuvos himnas skamba Pakruojyje, Vienybės aikštėje

Parengta pagal savivaldybės Kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyriaus pranešimą

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.