Dalia Pūrienė

1944 05 15 – 2022 07 20

37 In memoriam Dalia Pūrienė
Dalia Pūrienė

Aš pavirtau į vėją medžiuose ir paukščio giesmę.

Aš susiliejau su mėnesienos atspindžiais vidurnakčio danguje.

Tapau vienu su po audros padangėje nušvitusia vaivorykšte.

Esu ankstyvo rytmečio aušroj ir snaigėse, kurios švelniai užkloja žemę.

Mane pajausite gležnais sparneliais virš galvos plazdenant margaspalviam drugiui.

Jūs atpažinsite, kad esu išdykusio mažo šunyčio dūkime.

Aš – tai malonus prisilietimas, šiltas apkabinimas, jaukumas…

Atverkite savo širdį, kad suprastumėte… aš nedingau.

Pažvelkite giliau į savo sielą… joje mane rasite.

Aš esu čia.

Nebijokite, visad esu su Jumis.

Amžinai

 

Eidama 79-uosius metus, liepos 20 d., po sunkios ligos į Amžinybę iškeliavo buvusi Vilniaus valstybinio pedagoginio instituto (VVPI) Lietuvių kalbos ir literatūros fakulteto absolventė, vėliau Lituanistikos fakulteto prodekanė, dėstytoja Dalia Pūrienė (Baltrušaitytė).

Dalia gimė Darsūniškių kaime, Kaišiadorių r. 1962 m. baigė Kruonio vidurinę mokyklą ir tais pačiais metais įstojo į VVPI. 1962–1967 m. studijavo lietuvių kalbą ir literatūrą. 1967–1971 m. dirbo VVPI Lietuvių kalbos ir literatūros metodikos kabineto vedėja, vėliau – neakivaizdinio skyriaus metodininke. Nuo1967 m. buvo Lietuvių kalbos katedros dėstytoja, 1993–2011 m. – Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU, LEU) Lituanistikos fakulteto prodekanė. LEU dirbo iki 2012 m. Dėstė rašybą, praktinę lietuvių kalbą, kalbos kultūrą ir specialybės kalbą.

 

Parengė leidinius studentams ir mokytojams: Pūrienė D., Bikulčienė P. „Rašyba: praktika ir teorija“ (Vilnius: VPU leidykla, 1992), Pūrienė D. „Lietuvių kalbos rašybos vadovas“ (Vilnius: VPU leidykla, 2005), Pūrienė D. „Rašyba: taisyklės ir praktinės užduotys“ (Vilnius: VPU leidykla, 2011).

Buvę studentai ir kolegos prisimena D. Pūrienę, kaip didelio darbštumo pavyzdį, tvarkant fakulteto organizacinius reikalus, susitikimus, pagelbstint dekanui ir katedroms. Šviesus Dalios atminimas ilgam išliks kolegų ir ją pažinojusiųjų atmintyje. LEU Alumnų draugija gedi iškeliavus kolegei ir reiškia gilią užuojautą sūnui Jauniui ir kitiems artimiesiems. Ilsėkis Amžinybėje, mieloji Dalia. Tebūnie lengva tau Liepynės žemelė. LEU Alumnų draugija

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.