Naujas technologijų centras Molėtuose

Lietuvos aukštųjų technologijų įmonių grupė „Teltonika“ Molėtuose atidarė naują technologijų centrą.

41 Teltonikos technologijų centras Molėtuose 1
„Teltonikos“ centro rūmai

Beveik 11 tūkst. kv. metrų ploto pastatas, kuriame bus sukurta 500 darbo vietų, iškilo itin sparčiai – statybos prasidėjo šių metų pradžioje ir truko kiek daugiau nei 9 mėnesius. Įmonė šiam projektui skyrė 34 mln. eurų ir tai yra didžiausia verslo investicija per visą Molėtų istoriją.

Atidarymo šventės metu simbolinę atidarymo juostą kirpo apie 200 svečių, tarp kurių buvo naujojo centro darbuotojai, Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, Molėtų r. savivaldybės meras Saulius Jauneika, pastato architektai, statytojai ir kt.

 

„Kalbėdami apie Naujos kartos Lietuvos viziją, pabrėžiame esminės ekonominės transformacijos svarbą, žengiant link modernių, lanksčių, mokslo ir verslo bendradarbiavimu grįstų sprendimų. Norime būti ryžtingi, kuriantys naujoves. Tikime, kad Lietuvos regionams būtina suteikti daugiau autonomijos ir atskleisti jų galimybes. Neabejoju, kad „Teltonikos“ technologijų centras Molėtų krašte suteiks šiam regionui daugiau jėgos. Itin reikšminga ir tai, kad būtent lietuviško kapitalo įmonių grupė rodo pavyzdį užsienio investuotojams, drąsina juos investuoti Lietuvoje ir sklaido mitą, kad Rusijos brutali invazija į Ukrainą pavertė visą Rytų Europos regioną nesaugiu“, – sakė Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, padėkojusi Arvydui Paukščiui ir visai „Teltonikos“ įmonių grupei už vykdomus itin reikšmingus ir didelę pridėtinę vertę kuriančius projektus.

Šiuo metu „Teltonikos“ technologijų centre Molėtuose jau įdarbinta beveik 150 specialistų, kurių dauguma – molėtiškiai arba iš aplinkinių rajonų, pavyzdžiui, Utenos. Iš Vilniaus į Molėtus važinėja tik keletas darbuotojų. Per kelerius metus planuojama, kad centre darbuotojų skaičius išaugs iki 500.

41 Teltonikos technologijų centro atidarymas Molėtuose 5
Naujojo centro atidarymas. „Teltonikos“ nuotr.
41 Teltonikos technologijų centro atidarymas Molėtuose 3
Ingrida Šimonytė, „Teltonikos“ vadovas Arvydas Paukštys,
ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė
41 Teltonikos technologijų centras Molėtuose 2
„Teltonikos centras Molėtų panoramoje

Tadas Markevičius

Autorius yra „Teltonikos“ komunikacijos specialistas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.