Alma Radvilė

1970–2022

44 In memoriam Alma RadvilėBaltu kilimu pasidabino žemė, pievos ir miškai,

Šaltukas sustingdė ežerus ir sustabdė upių tėkmę,

Amžiams sustingdė mylinčią, atjaučiančią širdį…

 

Taip šalta ir tuščia širdyje,

Niekada nesutiksime žemės kelyje,

Tik sapne aplankys…

 

Ji tik perėjo į kitą kelio pusę…

 

E
idama 53-iuosius gyvenimo metus, po sunkios ligos užgeso medikė, edukologė, socialinė pedagogė metodininkė, valstybės tarnautoja, žymi visuomenininkė, Lietuvos edukologijos universiteto alumnė Alma Radvilė.

Alma gimė 1970 m. rugpjūčio 25 d. Raseinių rajono Ariogalos apylinkės Survilų kaime Bronės ir Česlovo Radvilavičių šeimoje. Po Ariogalos vidurinės mokyklos (dabar – Ariogalos gimnazija) 1991 m. baigė Kauno aukštesniąją medicinos mokyklą ir įgijo medicinos felčerės specialybę. 2001 m. baigė Vilniaus pedagoginį universitetą, įgydama edukologijos bakalauro laipsnį, pradinių klasių mokytojo kvalifikaciją. 2003 m. ten pat įgijo edukologijos (socialinių institucijų vadybos) magistro laipsnį.

1991–1994 m. dirbo Raseinių rajono Požečių felčerių punkto vedėja, 1996–2002 m. – Raseinių rajono Butkiškės pradinės mokyklos pradinių klasių mokytoja, 2002–2005 m. – Raseinių rajono Skaraitiškės pagrindinės mokyklos direktore, nuo 2005 m. – Raseinių pedagoginėje psichologinėje tarnyboje socialine pedagoge. 2011 m. jai suteikta socialinio pedagogo metodininko kvalifikacinė kategorija.

Paskutinę savo profesinės karjeros dalį ji tęsė kaip Klaipėdos miesto savivaldybės vyriausioji specialistė, koordinuojanti švietimo pagalbą. Lietuvos socialinių pedagogų bendruomenė neteko puikios kolegės. Alma lieka mums prisiminimu, kaip išskirtinai jautri ir atidi viskam. Ji ne tik tikėjo, kad vienas žmogus gali padaryti labai daug reikšmingų darbų, bet ir juos darė.

Tokia aštri, tokia skaudi, tokia nebeatšaukiama žinia. Alma, kuri taip mokėjo mylėti ir gyventi gyvenimą, išėjo. Kovojusi visomis išgalėmis, gerais darbais, dainomis, kelionėmis, pagalba kitiems, aktyvia pilietine veikla – su ja užklupusia liga. Deja, išėjo… Išėjo, kad būtų amžinai su savo mylimiausiais žmonėmis, kad būtų pavyzdžiu, kaip galima gyventi. Didžiausia užuojauta mielosios Almos šeimai ir artimiesiems, draugams, kolegoms… Amžiną atilsį Tau, mieloji Alma.

LEU Alumnų draugija reiškia nuoširdžią užuojautą bendraminčiams, visiems ją pažinojusiems. Mieloji Alma, trūks Jūsų puikių mokslinių įžvalgų ir nuostabių dainų… Ilsėkitės ramybėje, tebus Jums lengva Lietuvos žemelė, kurią taip branginote. Sugrįžtate į Butkiškę, kur ir pradėjote savo edukologės profesinį kelią. Jūs iš ten aukštai, apsupta angelų, globokite mus visus ir nuskriaustus šios žemės vaikelius. LEU Alumnų draugija. Parengta pagal Lietuvos socialinių pedagogų asociacijos informaciją

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.