Nacionalinio susivienijimo visureigis – Ukrainos kariams

Šių metų rugsėjį pakvietėme bendraminčius kartu padovanoti Ukrainos CCO AZOV brigados kariams visureigį. 43 Ukrainos kariams padovanotas visureigisAukų buvo tiek, kad prikrovėme tą visureigį įvairiausių priemonių, net droną nupirkome. Ačiū visiems prisidėjusiems ir ypač akciją įgyvendinti padėjusiems paramos Ukrainai veteranams, nuo 2014 metų agresijos reguliariai pagalbą Azovui vežantiems LDK palikuonims.

Ta proga dalinuosi Martyno Katelyno  žodžiais, nes nieko geriau paaiškinančio situaciją ir nesugalvosiu: „Turbūt daugeliui nuo pirmųjų dienų aišku, kad karas Ukrainoje yra karas ir už mus, vadinasi ir mūsų. Ukrainoje kariaujama ir už Lietuvos laisvę. Todėl bent man nekilo abejonių nuo karo pradžios prisidėti siunčiant maistą, degalus ir būtinas prekes. Tikiu, kad tokią paramą siuntėme daugelis galinčių ir kad apie tokius dalykus nekalbama.

 

Tačiau dabar su Rusijos mobilizacija akivaizdžiai prasidėjo naujas karo etapas. Nors ir kokie neparengti, neaprūpinti ir nemotyvuoti būtų rusų kariai, jų siunčiama tiek daug, kad norint išlikti Ukrainai neišvengiamai teks didinti karių, o Vakarams – siunčiamos ginkluotės kiekius. Mes negalime aprūpinti Ukrainos ginklais, bet jaučiame pareigą daryti daugiau, nes karo kaina vis auga. Todėl su Arnu Simučiu esame Ukrainoje, kur Azovo kariams į rankas pristatysime bendražygių aukomis nupirktą visureigį, droną, termo drabužius ir visa kita, ką pavyko nupirkti šiam reikalui.

Žiūrint į griaunamą šalį ima jausmas, kaip visa tai yra mažai. Tačiau visi darome, ką galime.“

Vytautas Sinica

Šaltinis: Tiesos.lt

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.