Universiteto ir ministerijos bendradarbiavimo sutartis

Lapkričio 15 d. pasirašyta Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos bendradarbiavimo sutartis.

43 MRU sutarties pasirašymo dalyviai
Bendradarbiavimo sutarties pasirašymo dalyviai. Centre – viceministras Karolis Žemaitis ir MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė

Sutarta kartu įgyvendinti bendrus aukštojo mokslo ir viešojo sektoriaus partnerystės projektus. Universitetas plečia bendradarbiavimą su Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija, tobulinant studijų turinį. Ministerijos atstovams sudaromos galimybės dalyvauti rengiant ir tobulinant studijų programas, modernizuojant studijų procesą, siūlyti studentų kursinių ir baigiamųjų darbų temas, aktualias ministerijai. Sutartį pasirašė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė ir Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

 

„Nėra geresnės investicijos į ateities komandą, kaip dalinimasis žiniomis su studijuojančiais. Tai natūralus žingsnis, nes ministerija skatina ir darbdavius aktyviai bendradarbiauti su šalies universitetais. O išsilavinusių, kūrybiškų, susipažinusių su ateities inovacijomis talentų pasiūla yra vienas svarbiausių aspektų, šaliai konkuruojant dėl investicijų. Tai girdime iš verslo, iš investuojančių kompanijų. Tai viena svarbiausių temų bet kuriuose startuolių forumuose. Pasirašyta sutartis su Mykolo Romerio universitetu yra vienas iš kryptingų ministerijos žingsnių, gerinant verslo aplinką Lietuvoje“, – sakė ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

Sutartimi abi šalys įsipareigoja plėtoti dalykinius bendradarbiavimo ryšius, siekiant kurti bendrą socialinę vertę, tobulinti specialistų rengimą. Įsipareigojama sutelkti savo išteklius, kompetencijas ir įgūdžius, profesines žinias ir patirtį, įgyvendinant bendrus mokslinius tyrimus ir projektus, organizuojant mokslinius seminarus, konferencijas. „Tikimės, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir Mykolo Romerio universiteto bendradarbiavimas prisidės prie viešųjų interesų puoselėjimo, geresnio valdymo bei didesnio pasitikėjimo valstybe“, – sakė MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė.

 

MRU pasirašant sutartį dalyvavo MRU Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto dekanė prof. dr. Odeta Merfeldaitė, MRU Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dekanas prof. dr. Darius Štitilis, MRU Viešojo saugumo akademijos dekanė prof. dr. Snieguolė Matulienė, MRU Teisės mokyklos prodekanė studijoms doc. dr. Lina Novikovienė ir MRU Viešojo valdymo ir verslo fakulteto docentė dr. Lidija Kraujalienė.

 

Kęstutis Stoškus

Autorius yra Mykolo Romerio universiteto Komunikacijos ir rinkodaros centro Išorinės komunikacijos vadybininkas.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.