Išrinkime Lietuvos 2022-ųjų žmones patys!

Žinote ką? Čia bus įdomu man ir jums. Pagalvokite, kiek mūsų šalyje šiandien yra žmonių, apie kuriuos 24 valandas turėtų rašyti spauda? Kurie yra nepaprastai talentingi ar daug nuveikę?

45 Jurga Lago 1
Jurga Lago

Vakar permečiau akimis spaudą kioske. Tai kaip sovietyne – tik politkorektiški, leftardiški ir sisteminiai veidai! Klimato kaitos religijos liudytojai, partiniai šulai, tuštumos apaštalai… Ir smogu tvyro cenzūra, naikinanti tiesos jausmą valstybėje. Ir dalis šviesiausių, stipriausių žmonių – tyloje.

Todėl siūlau – išrinkime Lietuvos 2022-ųjų žmones patys. Pavyzdžiui, tris mano auditorijai brangius ir svarbius, aš jau sugalvojau. Be cenzūros, be jokių skrupulų, jokių stabdžių! Taip, tarsi gyventume draugiškoje, atviriausioje aplinkoje! Tarsi kvėpuotume besąlygiška žodžio laisve! Parašykite tris ar kelis, kurie, jūsų manymu, yra verti būti 2022-ųjų Lietuvos žvaigždėmis. Įdomu, koks išeis sąrašas be privalomų tapinų, landsbergių ir šimonyčių. Padovanosiu dvi dovanas – du savo paukščius. Šiais tiesos ir drąsos bei žodžio laisvės deficito laikais jie yra simboliški. Vieną – nugalėtojui, o kitą (loterijos ir burtų keliu) – vienam komentatoriui. Pakabukai bus vertingi, maži meno kūriniai, sukurti rankomis:

Kad visada svajotume ir būtume laisvi! Rašykite. Įdomu. Kad neliktų nepastebėtų gerų žmonių. Be LRT! Be raudonų „elito“ kilimų! Be partinio spaudimo!

 

Jurga Lago

Šaltinis: Pozicija, 2022 12 23

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.