Mokslininkų dėmesys – smulkiajam ir vidutiniam verslui

Lietuvos mokslininkų sąjunga pripažinta kaip svarbi Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo partnerė, siekiant reikšmingos mokslo pasiekimų ir inovacijų plėtros ne tik stambiuose projektuose, bet ir pačiuose smulkiausiuose verslo segmentuose.

44 LMS pirmininkas D. Serafinas Dalia Matukienė Viktorija Bražiūnaitė ministerijoje
Po susitikimo. Prie Ekonomikos ir inovacijų ministerijos eglutės. Iš kairės:
LMS pirmininkas prof. Dalius Serafinas, LSVVT pirmininkė Dalia Matukienė
(Alytaus krašto verslininkų asociacija), LSVVT sekretorė Viktorija Bražiūnaitė
(Lietuvos socialinio verslo asociacija)

Šių metų gruodžio 13 d. Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijoje įvyko Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos (LSVVT), vienijančios per kelias dešimtis verslo asociacijų, visuotinis susirinkimas. Jo metu išklausyta pirmininkės Dalios Matukienės ataskaita apie nuveiktus darbus, atnaujinta LSVVT sudėtis ir išrinkta LSVVT valdyba. Už aktyvų dalyvavimą ir paramą smulkiajam ir vidutiniam verslui apdovanoti aktyviausiai dirbę žmonės, tarp jų ir Lietuvos mokslininkų sąjungos pirmininkas prof. Dalius Serafinas. Lietuvos mokslininkų sąjunga priimta į LSVVT sudėtį kaip visateisė narė, o jos pirmininkas D. Serafinas išrinktas į LSVVT valdybą, siekiant vystyti glaudesnius mokslo ir verslo santykius, plėtoti inovacijas darnaus regionų vystymosi kontekste, įgyvendinti socialinės, žaliosios ir žiedinės ekonomikos modelius bei priemones.

 

Dalyvavimas LSVVT Lietuvos mokslininkų sąjungos nariams sudarys palankesnes sąlygas susirasti partnerius, plėtojant tyrimus ir inovacijas. Be to, mokslininkų balsas bus geriau girdimas valdžios institucijose, nes pagal Lietuvos Respublikos smulkiojo ir vidutinio verslo įstatymo IV skirsnį ministerijos ir jos pavaldžios įstaigos privalo teikti informaciją ir atsižvelgti į LSVVT siūlymus.

Savo ruožtu, Lietuvos mokslininkų sąjunga siūlo smulkiojo ir vidutinio verslo atstovams rengti reguliarius susitikimus su mokslininkais Vilniuje, Lietuvos mokslininkų sąjungos būstinėje – Jono Basanavičiaus g., rengti ir teikti bendrus tyrimų ir inovacijų plėtros projektus. Lietuvos mokslininkų sąjunga gali pasiūlyti platų socialinių ryšių tarp Lietuvos ir užsienio mokslininkų tinklą, nes socialinis kapitalas ir gyvas žinių bei idėjų dalijimasis – sėkmingų tyrimų ir inovacijų svarbiausia prielaida.

Kviečiame Lietuvos mokslininkus aktyviai dalyvauti Lietuvos mokslininkų sąjungos ir LSVVT veikloje. Tapti Lietuvos mokslininkų sąjungos nariu galima užpildant prašymą http://lms.lt/remejai/.

Parengė prof. dr. Dalius Serafinas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.