Atsinaujinusios VILNIUS TECH Sporto ir meno centro erdvės

Vasario 14 d. po atnaujinimo atidarytas Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) Sporto ir meno centras (SMC).

Alfredas Lukaševičius
Alfredas Lukaševičius

Pagrindinis šios rekonstrukcijos tikslas, anot SMC direktoriaus Alfredo Lukaševičiaus, buvo ne tik pagerinti sąlygas bei ugdyti fiziškai aktyvią bendruomenę, bet ir pritaikyti sporto bazę negalią turintiems žmonėms, padidinti persirengimo vietų skaičių, taip gerinant Sporto ir meno centro prieinamumą VILNIUS TECH bendruomenės nariams.

 

I pakopos I ir II kursų studentai ir II pakopos I kurso studentai, kuriems ateinantiems mokslo metams yra numatyti laisvai pasirenkami studijų dalykai (LPD), jau dabar gali registruotis į LPD 2023-2024 m.m. rudens ir pavasario semestrams. Registracija vyks iki vasario 26 d.

 

Projekto įgyvendinimas užtruko dėl pandemijos

 

SMC direktorius teigia, kad erdvių atnaujinimo projektas buvo pradėtas dar 2019 m., tačiau dėl prasidėjusios pandemijos jis buvo pratęstas dar vieneriems metams. Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad čia didelį indėlį turėjo ir prie projekto įgyvendinimo prisidėjo VILNIUS TECH rektorius, prorektoriai, Kapitalinės statybos direkcija, Finansų direkcija, Teisės direkcija ir kiti universiteto darbuotojai.

 

„Be jų pagalbos šis projektas nebūtų įgyvendintas. Tai, kaip atrodome šiandieną, yra visų mūsų nuopelnas. Nors projekto metu ir teko susidurti su įvairiais sunkumais, bet VILNIUS TECH bendruomenės narių požiūris bei SMC darbuotojų palaikymas vedė į priekį, tad su jais pavyko sklandžiai susitvarkyti“, – pasakoja SMC direktorius.

 

Užsiėmimus veda Lietuvoje ir pasaulyje žinomi treneriai

 

  1. Lukaševičius taip pat pabrėžia, kad VILNIUS TECH SMC teikia didelę sporto programų pasiūlą studentams, o tokį programų skaičių turi tikrai ne visi šalies universitetai.

 

„Nuo vasario 20 d. studentai gali rinktis modulius iš 12 sporto programų ir taip gauti kreditus, reikalingus užsiskaityti studijoms. Jiems siūlome tinklinį, krepšinį, tenisą, fitboksą, kūno balansą (angl. body balance), stalo tenisą, pump, kūno dizainą, TRX, judėk lauke, dziudo / sambo imtynes, treniruoklių salę. SMC vykdome ne tik sporto, bet ir meno veiklas – veikia akademinis choras „Gabija“, tautinių šokių ansamblis „Vingis“, teatro studija „Palėpė“ bei orkestras“, – teigia SMC direktorius.

 

Jis taip pat pasakoja, kad atnaujinimo metu buvo perplanuoti persirengimo kambariai, atnaujinti kanalizacijos įrenginiai, įvesta nauja elektros instaliacija, pakeistos grindys, sienos, lubos, o patalpos pritaikytos negalią turintiems žmonėms, įrengti keltuvai.

 

  1. Lukaševičius taip pat pabrėžia, kad SMC dirbantys treneriai – itin profesionalūs, kvalifikuoti, kompetentingi, puikiai išmanantys savo darbą, pasižymėję sporto pasaulyje Lietuvos bei pasaulio mastu.

 

„Trenerė Valda Morkūnienė – daugkartinė pasaulio ir Europos lengvosios atletikos veteranų čempionatų prizininkė, o prieš tai – buvusi septynkovės, penkiakovės Lietuvos čempionė ir rekordininkė, treneris Matas Vilkas – daugkartinis stalo teniso Lietuvos čempionas, treneris Algirdas Šulinskas – Lietuvos Respublikos dziudo imtynėse iškovojęs čempiono titulą, Vilniaus miesto čempionas dziudo, daugkartinis prizininkas sambo imtynėse, tinklinio treneriai Ramūnas Bitinas ir Radoslav Adamovič – daugkartiniai Lietuvos čempionai, treneris Martynas Grenda – daugkartinis Lietuvos kikbokso čempionas, užsienio turnyrų prizininkas ir pasaulio kikbokso čempionato dalyvis, treneris Giedrius Barevičius – daugkartinis Lietuvos futbolo čempionas“, – trenerių pasiekimais didžiuojasi A. Lukaševičius.

 

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.