Nominacijos „Skaidrumo lyderiai“ nugalėtojai lankėsi Vilniaus universitete ir Valstybės pažinimo centre

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) inicijuoto konkurso „Skaidrumą kuriame kartu“ nominacijos „Skaidrumo lyderiai“ nugalėtojai lankėsi Vilniaus universitete (VU) ir Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos Valstybės pažinimo centre. Šios nominacijos nugalėtojais tapo Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos IV c klasės mokiniai, pelnę didžiausią balą už atliktas konkurso užduotis.

2022 m. pabaigoje Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos 4 c klasė dalyvavo STT inicijuotame konkurse mokiniams „Skaidrumą kuriame kartu“. Atlikusi konkurso užduotis, klasė surinko didžiausią balą ir laimėjo prizą – ekskursiją ir galimybę susitikti su STT, VU ir Valstybės pažinimo centro atstovais bei kartu aptarti skaidrumo stiprinimą šalyje.

„Konkurso dalyvių aktyvumas ir kūrybiškumas pranoko mūsų lūkesčius. Auga laisva ir kūrybinga karta, kuriai rūpi skaidrumas. Džiugu, kad Jūs ne tik gebate, bet jau dabar prisidedate prie skaidrumo, sąžiningumo ir antikorupcinio sąmoningumo stiprinimo Lietuvoje“, – mokiniams kalbėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriaus pavaduotojas Egidijus Radzevičius.

„Tokioje didelėje organizacijoje kaip Vilniaus universitetas, vienijančioje 15 akademinių padalinių, virš 20 tūkstančių studentų ir daugiau nei 5 tūkstančius darbuotojų, skaidrumas, pasitikėjimas ir bendradarbiavimas yra veiklos principai, be kurių kiekvieno sprendimo įgyvendinimas tampa visiškai neįmanomas. „Skaidrumą kuriame kartu“ konkursą laimėjusi klasė yra puikus jaunosios kartos pavyzdys – kartos, kuri šiuos principus ne tik gerai supranta, bet ir geba juos įveiklinti bei skleisti“, – sakė Artūras Vasiliauskas, VU partnerystės prorektorius.

Nugalėjusi klasė lankėsi Valstybės pažinimo centre, kuriame sudalyvavo interaktyvioje edukacijoje „Skaidrink Lietuvą“, VU mokiniai diskutavo apie skaidrumo ir sąžiningumo svarbą bendruomenėje su VU Partnerystės prorektoriumi Artūru Vasiliausku, Partnerysčių vystymo skyriaus vadove Jevgenija Avedenij, Korupcijos prevencijos pareigūnu Viktoru Bulavu, VU Studentų atstovybės biuro vadove Julija Jarutyte bei STT direktoriaus pavaduotoju Egidijumi Radzevičiumi, Antikorupcinio švietimo skyriaus vadovu Benu Aldakausku, konkurso koordinatore Lina Kančyte.

naujienu koliazai svietimas1

Šiais metais „Skaidrumą kuriame kartu“ konkurse dalyvavo 3 kartus daugiau dalyvių nei praeitais metais – 3 312 mokinių ir 189 klasės iš visos Lietuvos. Vertinimo komisijos sprendimu, nugalėtojai buvo išrinkti trijose kategorijose: „Skaidrumo lyderiais“ tapo minėtoji Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos 4 C klasė, „Skaidrumo skleidėja“ – Klaipėdos Vydūno gimnazijos 9 DT klasė ir aktyviausia mokykla „Skaidrumo bendruomenė“ tapo Klaipėdos Baltijos gimnazija.

Konkurso „Skaidrumą kuriame kartu“ tikslas – formuoti antikorupcines mokinių nuostatas, skatinti aktyviai domėtis savo, kaip piliečio, vaidmeniu, valstybės ir pasaulio situacija, perprasti svarbiausius skaidrumo principus, kurie yra stiprios, teisingumu ir pasitikėjimu grįstos valstybės pagrindas. Taip siekiama formuoti ir keisti moksleivių nuostatas, stiprinant antikorupcinę aplinką šalyje.

Nugalėtojų kūrybinis darbas:

 

Konkurso organizatoriai – Specialiųjų tyrimų tarnyba. Konkurso partneriai – Vilniaus universitetas, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba ir Lietuvos moksleivių sąjunga.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.