Atnaujintas VILNIUS TECH Sporto ir meno centras

Vasario 14 d. po atnaujinimo atidarytas Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIUS TECH) Sporto ir meno centras.

49 Neda Černiauskaitė VGTU
Neda Černiauskaitė

Pagrindinis rekonstrukcijos tikslas, anot centro direktoriaus Alfredo Lukaševičiaus, buvo ne tik pagerinti jo veiklos sąlygas ir ugdyti fiziškai aktyvią bendruomenę, bet ir pritaikyti sporto bazę negalią turintiems žmonėms, padidinti persirengimo vietų skaičių, gerinti Sporto ir meno centro prieinamumą universiteto bendruomenės nariams.

 

Projekto įgyvendinimas užtruko dėl pandemijos

Centro direktorius teigia, kad erdvių atnaujinimo projektas buvo pradėtas dar 2019 m., tačiau dėl prasidėjusios pandemijos pratęstas dar vieneriems metams. Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad prie projekto įgyvendinimo svariai prisidėjo universiteto rektorius, prorektoriai, Kapitalinės statybos direkcija, Finansų direkcija, Teisės direkcija ir kiti universiteto padaliniai: „Be jų pagalbos šis projektas nebūtų įgyvendintas. Tai, kaip atrodome šiandien, yra visų mūsų nuopelnas. Nors projekto metu ir teko susidurti su įvairiais sunkumais, bet padėjo universiteto bendruomenės narių požiūris bei pačių centro darbuotojų palaikymas.“

 

Užsiėmimus veda Lietuvoje ir pasaulyje žinomi treneriai

A. Lukaševičius pabrėžia, kad universiteto Sporto ir meno centras teikia didelę sporto programų pasiūlą studentams. Tokį programų skaičių turi tikrai ne visi šalies universitetai. „Nuo vasario 20 d. studentai gali rinktis modulius iš 12 sporto programų ir taip gauti kreditus, reikalingus užsiskaityti studijoms. Jiems siūlome tinklinį, krepšinį, tenisą, fitboksą, kūno balanso užsiėmimus, stalo tenisą, kūno dizainą, TRX, judėk lauke, dziudo / sambo imtynes ir kt. Centre vykdome ne tik sporto, bet ir meno veiklą: – veikia akademinis choras „Gabija“, tautinių šokių ansamblis „Vingis“, teatro studija „Palėpė“ bei orkestras“, – sako A. Lukaševičius.

 

Pasak centro vadovo, atnaujinimo metu buvo perplanuoti persirengimo kambariai, atnaujinti kanalizacijos įrenginiai, įvesta nauja elektros instaliacija, pakeistos grindys, atnaujintos sienos ir lubos, o patalpos pritaikytos negalią turintiems žmonėms, įrengti keltuvai. A. Lukaševičius pabrėžia, kad centre dirbantys treneriai yra itin profesionalūs, kvalifikuoti, kompetentingi, puikiai išmanantys savo darbą, pasižymėję sporto pasaulyje Lietuvos bei pasaulio mastu.

 

„Trenerė Valda Morkūnienė – daugkartinė pasaulio ir Europos lengvosios atletikos veteranų čempionatų prizininkė, o prieš tai – buvusi septynkovės ir penkiakovės Lietuvos čempionė ir rekordininkė. Treneris Matas Vilkas – daugkartinis stalo teniso Lietuvos čempionas, treneris Algirdas Šulinskas – Lietuvos Respublikos dziudo imtynėse yra iškovojęs čempiono titulą, Vilniaus miesto čempionas dziudo ir daugkartinis prizininkas sambo imtynėse. Tinklinio treneriai Ramūnas Bitinas ir Radoslav Adamovič – daugkartiniai Lietuvos čempionai, treneris Martynas Grenda – daugkartinis Lietuvos kikbokso čempionas, užsienio turnyrų prizininkas ir pasaulio kikbokso čempionato dalyvis. Treneris Giedrius Barevičius – daugkartinis Lietuvos futbolo čempionas“, – trenerių pasiekimais didžiuojasi A. Lukaševičius.

 

Neda Černiauskaitė

Autorė yra VILNIUS TECH Komunikacijos projektų vadovė

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.