Doc. dr. Idalija Matickienė

1946 09 16 – 2023 02 25

50 In memoriam Matickienė2
Idalija Matickienė

Į Amžinybę iškeliavo ilgametė Kauno technologijos universiteto (KTU) Ekonomikos ir verslo fakulteto docentė Idalija Matickienė.

I. Matickienė gimė Joniškyje. 1964 m. baigė vidurinę mokyklą Šiauliuose, 1969 m. – Kauno politechnikos instituto (KPI) automobilių transporto ekonomikos ir organizavimo specialybę, įgijo inžinieriaus ekonomisto kvalifikaciją. Iki studijų doktorantūroje dirbo KPI Ekonomikos fakulteto mokslinėje laboratorijoje. 1976–1980 m. mokėsi Lietuvos mokslų akademijos Ekonomikos instituto aspirantūroje ir nagrinėjo gamybos asortimento formavimo problemas. 1980 m. Lietuvos mokslų akademijos Ekonomikos mokslinėje taryboje apgynė socialinių mokslų daktaro disertaciją „Gamybos asortimento formavimo ir jo tobulinimo tyrimas“.

Nuo 1980 m. I. Matickienė dirbo KPI Mašinų gamybos ekonomikos katedroje asistente, vėliau – docente, o nuo 1992 m. – KTU Vadybos fakulteto Finansų katedros vedėja. 1993 m. stažavosi JAV Teksaso universitete (angl. University of Texas at Dallas), vėliau – Vilniaus universitete ir kt. I. Matickienė išspausdino 13 straipsnių gamybos asortimento formavimo ir jo tobulinimo tyrimo tematika, iš kurių pagrindiniai paskelbti Lietuvos mokslų akademijos darbų antrajame tome (1980), rinkinyje „Mokslinė-techninė revoliucija ir visuomeninės gamybos efektyvumas“ (1997). Vadovavo septyniems ūkiskaitiniams darbams. Dirbo prie KTU Finansų katedros 1997 m. įsteigto Audito ir apskaitos
mokslinio-konsultacinio centro vadove.

Doc. I. Matickienė skaitė modulių „Gamybos planavimas ir organizavimas“, „Inžinerinė ekonomika“, „Audito planavimas ir organizavimas“ paskaitas ir vedė praktinius užsiėmimus, vadovavo inžinierių, bakalaurų ir magistrų baigiamiesiems darbams. Vadovėlio „Inžinerinė ekonomika“ (1993) atsakingoji redaktorė ir mokomosios knygos „Audito planavimas ir organizavimas“ (1997) autorė.

Už sėkmingą vadovavimą studentų moksliniams darbams doc. I. Matickienė ne kartą apdovanota Lietuvos Respublikos aukštojo mokslo ministerijos ir KTU rektoriaus padėkos raštais.

 

Parengė KTU veteranų klubo „Emeritus“ referentė Janina Samolaitytė

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.