Vilniaus universiteto Verslo mokyklai ir „Moody‘s Lithuania“ – apdovanojimas už geriausią partnerystės pavyzdį Rytų ir Vidurio Europoje

2023 m. kovo 9 d.  Varšuvoje vykusiame Rytų ir Vidurio Europos verslo paslaugų centrų forume geriausios verslo ir universiteto partnerystės apdovanojimas įteiktas Vilniaus universiteto Verslo mokyklai (VU VM) ir „Moody‘s Lithuania“. Aukščiausias įvertinimas skirtas už „Moody‘s Lithuania“ finansinę paramą VU VM studentams iš Ukrainos.20230328MoodysirVUVMlaimejimasCEEAwards

Devyniems VU VM studijuojantiems ukrainiečiams bendrovė skyrė daugiau nei 40 000 Eur dydžio paramą. Ji buvo panaudota 2022 m. pavasario semestro studijų mokesčiui sumokėti ir studentų stipendijoms. Dėl karo su finansiniais sunkumais susiduriantiems studentams iš Ukrainos „Moody‘s Lithuania“ pusę metų mokėjo 502 Eur dydžio mėnesinę stipendiją pragyvenimo išlaidoms padengti.

„Tikime, kad tikra partnerystė remiasi dviem pagrindiniais principais – bendromis vertybėmis ir pasitikėjimu. Visa tai apibūdina ir mūsų santykį su „Moody‘s Lithuania“. Kai teko čia ir dabar spręsti, kaip padėti studentams iš Ukrainos, jie nedvejodami sutiko. Džiugu, kad tai įvertino Rytų ir Vidurio Europos verslo lyderiai. Tačiau dar labiau džiugina, kad tokį partnerystės pavyzdį pamatė mūsų studentai – būsimi Lietuvos ir Ukrainos verslo lyderiai“, – sakė VU Verslo mokyklos direktorė dr. Birutė Miškinienė.

Prasidėjus karui, studentai iš Ukrainos susidūrė su nenumatytais finansiniais sunkumais – daugelis gimtinėje likusių jų artimųjų prarado darbus, buvo sunaikintas jų turtas, teko papildomai rūpintis kitais šeimos nariais, tad studijų užsienyje mokestis jiems tapo sunkia našta.

„Nepaprastai didžiuojuosi šiuo pripažinimu, nes jis atspindi tiek mūsų vertybes, tiek platesnės verslo bendruomenės Lietuvoje ryžtą reikšmingai prisidėti prie mūsų vietos bendruomenių veiklos. Džiaugiuosi, kad kartu su Vilniaus universiteto Verslo mokykla mes, kaip organizacija, galėjome paremti šiuos jaunus Ukrainos studentus, kad jie galėtų tęsti studijas ir išnaudoti visą savo potencialą“, – po laimėjimo teigė Mariano Andrade Gonzalez, „Moody‘s“ Lietuvos padalinio vadovas.

Dėl geriausio verslo ir universiteto partnerystės apdovanojimo iš viso varžėsi 12 iniciatyvų, jas vertino nepriklausoma komisija, kurią sudarė  verslo konsultantai, tarptautinių įmonių bei nacionalinių investicijų pritraukimo agentūrų atstovai. Verslo paslaugų centrų forumas ir apdovanojimai (ang. CEE Business Services Summit  &  Awards) buvo surengti jau 11 kartą. Renginys suburia Vidurio ir Rytų Europoje įsikūrusių verslo paslaugų centrų vadovus bei apdovanoja sėkmingiausius projektus ir iniciatyvas už  indėlį į verslo paslaugų sektoriaus plėtrą regione.

VU VM ir „Moody‘s Lithuania“ pradėjo bendradarbiauti 2022 m. Bendrovė taip pat yra skyrusi 60 000 Eur paramą Pasaulio verslumo stebėsenos (angl. Global Entrepreneurship Monitor, GEM) tyrimui, kurį Lietuvoje vykdo Vilniaus universiteto Verslo mokykla kartu su VšĮ Inovacijų agentūra.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.