Apdovanojimas už geriausią 2022 metų disertaciją

Vilniaus universiteto Fizinių ir technologijos mokslų centro mokslo darbuotojas dr. Simonas Ramanavičius sulaukė tarptautinio pripažinimo.

50 Gerriausia diertacija dr Simonas Ramanavicius
Simonas Ramanavičius

Mokslo žurnalas „Polymers“, kurį kas pusmetį leidžia Daugiadisciplinis skaitmeninės leidybos institutas (angl. Multidisciplinary Digital Publishing Institute), įvertino mokslininko darbus apie kuriamas naujas nanomedžiagas. Jis pelnė žurnalo apdovanojimą už „Geriausią 2022 m. daktaro disertaciją“.

 

Medžiagos, atliekant disertacijoje aprašytus tyrimus, buvo suskirstytos į dvi grupes. Viena jų – titano suboksidai, kita grupė – maksenai (angl. MXenes), 2011 m. atrastos dvimatės nanostruktūros, kurios šiuo metu sulaukia didelio tyrėjų dėmesio. „Disertacinio darbo metu ieškojau būdų, kaip efektyviau formuoti tirtas nanomedžiagas ir kaip sintezės metu kontroliuoti medžiagų savybes, siekiant jas panaudoti praktiškai. Didžiausią dėmesį skyriau šių nanomedžiagų taikymui jutikliuose, pavyzdžiui, atpažįstant įvairias dujas ar vaistų fragmentus“, – sako dr. S. Ramanavičius.

2022 m. sėkmingai apgynęs disertaciją, jis nusprendė išmėginti jėgas žurnalo „Polymers“ atvirame konkurse, kuriame dalyvavo tais metais disertacijas apgynę specialistai iš viso pasaulio, ir tapo konkurso laimėtoju. „Šis tarptautinis apdovanojimas yra didelis įvertinimas. Man tai paskatinimas toliau užsiimti moksline veikla. Ypač džiugu, kad apdovanojimą paskyrė aukščiausio lygio žurnalas. Tokie leidiniai, vertinami pagal vadinamąsias kvartiles (Q). „Polymers“ yra Q1 kategorijoje, taigi, tarp 25 proc. geriausių pasaulyje polimerų mokslo žurnalų. Bet per daug šio pasiekimo nesureikšminu ir stengiuosi tęsti savo tyrimus, kaip tik galiu“, – sakė jaunasis mokslininkas.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.