Kaip karjerą planuoja jaunieji talentai?

Balandžio 20 d. Vilniaus Gedimino technikos universitete (VILNIUS TECH) po ketverių metų pertraukos vyko karjeros diena „Kodas: Rytojus“, kurios metu studentai bei moksleiviai turėjo išskirtinę galimybę – susipažinti ir pabendrauti su pažangiausių Lietuvoje bei užsienyje veikiančių technologinių įmonių atstovais, sužinoti apie karjeros ir praktikos galimybes jose, padiskutuoti apie tam tikrų sričių specialistų poreikį darbo rinkoje.  

Karjeros diena 5Pasak VILNIUS TECH strateginės partnerystės centro direktorė dr. Milenos Seržantės, šiais metais ypatingas dėmesys buvo skiriamas ateities inovacijoms, kviečiama pažvelgti į rytojaus pasaulį, kurti ateičiai.

 

„Tai vienas didžiausių karjeros renginių VILNIUS TECH, kuris atvėrė duris po ilgos pertraukos. Šiemet karjeros mugėje apsilankė virš 10 tūkst. studentų ir moksleivių iš visos Lietuvos. Čia jie turėjo galimybę susipažinti su universiteto verslo partnerių praktikų, darbo vietų pasiūlymais bei pasikonsultuoti, kaip geriau pasirengti būsimai karjerai“ – teigia VILNIUS TECH strateginės partnerystės centro direktorė dr. Milena Seržantė.

 

Renginys buvo padalintas į dvi erdves. Pirmojoje vyko karjeros mugė, kurioje studentai ir kiti renginio svečiai bendravo“ su vienomis iš pažangiausių įmonių – „Teltonika“ „EPAM Systems“, „Ignitis Grupė“ ar „Vinted“ , „FL Technics“ ir kt. atstovais.

 

Kitoje renginio erdvėje buvo įrengta diskusijų zona, kurioje, viso renginio metu, gausus būrys susirinkusiųjų klausėsi technologijų sektoriaus įmonių atstovų pranešimų. Daugumą diskusijų moderavo Lietuvoje gerai žinomas renginių vedėjas – Jonas Nainys. Pastarieji pasidalino ne tik asmenine patirtimi, iššūkiais, patirtais studijų metu, siekiant karjeros aukštumų, bet ir atskleidė, kokie įgūdžiai šiuolaikinėje darbo rinkoje darbdavio nuomone yra reikalingiausi.

 

Tarp diskusijos dalyvių – „Teltonika“ Rinkodaros skyriaus vadovas Gediminas Mikalainis, pasidalinęs savo įžvalgomis apie ateities darbo rinką, tarptautinės įmonės „EPAM Systems“ projektų vadovas Andrius Kriukas, kuris dalyviams atskleidė, ką reikia daryti jau besimokant universitete, norint pasiekti karjeros aukštumų.

 

Diskusijoje apie magistrantūros studijas, jų naudą verslui ir prasmę darbuotojui dalyvavo VILNIUS TECH stojančiųjų ir priėmimo centro direktorė dr. Justė Rožėnė, „Ignitis Group“ technologijų plėtros vadovas Paulius Kozlovas ir „Ersnt & Young” Lietuvos talentų atrankos vadovė Valdonė Eidukonė. Pastarieji dalijosi mintimis apie antrosios pakopos studijas ir vieningai patvirtino, kad jos padeda atverti karjeros galimybes įvairiose ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje veikiančiose įmonėse.

 

Karjeros dienos renginyje dalyvavo ne tik gerai žinomų įmonių atstovai, bet ir gydytojas psichoterapeutas, EUROGIUDANCE ambasadorius Dainius Jakučionis. Jis skaitė pranešimą itin aktualia tema ne tik studentams ir moksleiviams, bet visiems žmonėms, kurie susiduria baime ką nors keisti. Gydytojas kalbėjo apie pasirinkimo baimę, jos priežastis, patarė, kaip reikėtų su tuo tvarkytis.

 

VILNIUS TECH vykusiame renginyje netrūko ir pramogų – lankytojai galėjo pasinerti į burbulų baseiną, nusifotografuoti prie gigantiškos spurgų sienos, lazerių erdvėje nupiešti savo ateities rytojų, iš arčiau susipažinti su Kūrybiškumo ir inovacijų centro „Linkmenų fabrikas“ Inovacijų alėja, 3D spausdintuvais ir šviesų instaliacijomis.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.