Sakartvelo prezidentė lankėsi Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje

Balandžio 3 d. Vilniuje, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje lankėsi

52 Gruzijos Sakartvelo Prezidentė ir ją lydintys asmenys muziejuje
Sakartvelo prezidentė Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje

Sakartvelo prezidentė Salome Zourabichvili kartu su Sakartvelo parlamento nare, Gynybos ir saugumo komiteto pirmininko pavaduotoja, Draugystės su Lietuva grupės nare Teona Akubardia bei Sakartvelo parlamento „Piliečių“ frakcijos pirmininku Aleksandre Elisashvili. Aukštus svečius lydėjo nepaprastoji ir įgaliotoji Sakartvelo ambasadorė Lietuvos Respublikoje Salome Shapakidze.

Svečius pasitiko LGGRTC Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus direktorius Remigijus Černius, jo patarėja muziejinei veiklai Ramunė Driaučiūnaitė, LGGRTC generalinio direktoriaus pavaduotojas Vytas Lukšys. Ekskursiją po muziejų vedė LGGRTC darbuotojas Arūnas Borisas. Ekskursijos pabaigoje Sakartvelo prezidentei ir šios šalies ambasadorei Lietuvoje buvo įteiktos atminimo dovanos, o prezidentė įspūdžius išsakė svečių knygoje.

2018 m. pirmąja į Sakartvelo prezidento postą išrinkta moterimi tapusi S. Zourabichvili yra buvusi prancūzų diplomatė, turinti daugiau nei penkiasdešimties metų diplomatinės veiklos patirtį. Ji gimė Prancūzijoje, pabėgėlių iš Sakartvelo šeimoje.

52 Gruzijos Prezidentė pasirašo svečių knygoje
Sakartvelo prezidentė palieka įrašą svečių knygoje. R. Kaminsko nuotr.

Dr. Raimundas Kaminskas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.