Kuriamas Visapusiškos vėžio priežiūros centras

Vilniaus universitetas, Nacionalinis vėžio institutas (NVI) ir Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria siekiama kartu spręsti su onkologinių pacientų interesais ir onkologijos mokslo bei mokymo plėtra susijusius klausimus.

51 VU Ernestas Janulionis Rimvydas Petrauskas Feliksas Jankevičius
VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas, Santaros klinikų generalinis direktorius prof.
Feliksas Jankevičius ir NVI mokslinis sekretorius, laikinai einantis direktoriaus pareigas,
dr. Ernestas Janulionis

Šios trys institucijos sujungs pastangas, žinias ir patirtį, rengiant ir įgyvendinant vėžio strategiją, vykdant klinikinius, taikomuosius ir fundamentinius tyrimus, spręs onkologinių pacientų, onkologijos mokslo ir mokymo problemas, diegiant mokslo naujoves, diagnostikos ir gydymo technologijas ir inovacijas medicinos srityje.

Atsižvelgdamos į Europoje vykdomą Kovos su vėžiu planą, bendradarbiaujančios įstaigos sieks gauti Europos vėžio institutų organizacijos akreditaciją kaip onkologines paslaugas teikiantis ir mokslinius tyrimus atliekantis Visapusiškos vėžio priežiūros centras (angl. Comprehensive Cancer Centre), kuris atitinka visus onkologijos srities institutų standartus. Tokio centro statusas pasaulyje reiškia, kad centras ne tik vykdo vėžio prevenciją ar teikia medicinines paslaugas, bet ir plėtoja aukščiausius mokslinius tyrimus šioje srityje.

„Vertiname šią trišalę sutartį kaip neabejotiną naudą mūsų pacientams, kaip dar vieną žingsnį, diegiant Lietuvoje personalizuotos medicinos principus, kurie leis kiekvienam vėžiu susirgusiam Lietuvos gyventojui gauti šiuolaikiškas, mokslo pažangą atitinkančias paslaugas. Nacionalinis vėžio institutas beveik du dešimtmečius aktyviai dalyvauja OECI veikloje, o nuo 2013 m. yra OECI akredituotas kaip klinikinis vėžio centras“, – sako NVI mokslinis sekretorius, laikinai einantis NVI direktoriaus pareigas dr. Ernestas Janulionis.

Sutartis pasirašyta atsižvelgiant į tai, kad Santaros klinikos ir NVI yra asmens sveikatos priežiūros įstaigos, teikiančios modernias aukščiausio lygio asmens sveikatos paslaugas pacientams, sergantiems onkologinėmis ligomis, o Vilniaus universitetas vykdo įvairių pakopų gyvybės, medicinos ir sveikatos mokslų studijas bei rengia įvairių profesinių kvalifikacijų specialistus, dirbančius onkologijos srityje. Šioms įstaigoms bendradarbiaujant, onkologiniams pacientams bus siekiama pasiūlyti geriausią onkologinių ligų diagnostikos bei gydymo sistemos modelį ir teikti kokybiškas paslaugas.

„Santaros klinikos yra universitetinė ligoninė, todėl turi galimybę glaudžiai bendradarbiauti ir naudotis visų universiteto tikslinių ir biomedicininių mokslų padalinių potencialu. Tai suteikia prieigą prie aukštųjų technologijų ir leidžia diversifikuoti mokslines paieškas. Trišalė sutartis suteiks galimybę ir NVI naudotis Vilniaus universiteto baze, praplės NVI mokslinį bei gydomąjį arsenalą ir įgalins kartu su Santaros klinikomis siekti aukštesnės tarptautinės akreditacijos“, – pabrėžia Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų generalinis direktorius prof. Feliksas Jankevičius.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.