Vilkaviškio krašto muziejaus veiklos sukaktis

Kovo 24 d. Vilkaviškio kultūros centre paminėtas šio krašto muziejaus įkūrimo 60-metis.

51 Vikaviškio muiejaus jubiliejus Centre Kaminskas ir Žemaitis. Birutes Nenenienes nuotr.
Vilkaviškio krašto muziejaus 60-metis. Centre – dr. Raimundas Kaminskas ir atsargos viršila
Romas Žemaitis

Šventės metu priminta šio muziejaus istorija, buvę jo darbuotojai, padėję muziejaus veiklos pamatus. Įvertinta muziejaus veikla, kaupiant ir garsinant Vilkaviškio krašto istorijos faktus. Renginio dalyvius šia proga sveikino Lietuvos muziejų asociacijos valdybos pirmininkas Marius Pečiulis ir buvęs Vilkaviškio krašto muziejaus direktorius Antanas Žilinskas.

Suvalkijos (Sūduvos) kultūros centro-muziejaus direktorė Jurgita Morozaitė nuoširdžius padėkos žodžius tarė ir simbolinius angelus bei knygas dovanojo dabartiniams muziejaus darbuotojams ir talkininkams, kurių dėka turtinami jo fondai. Jubiliejaus proga sveikinimo žodžius tarė Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) Strateginio vystymo ir komunikacijos skyriaus vyresnysis patarėjas dr. Raimundas Kaminskas kartu su buvusiu kybartiečiu, antisovietinio pasipriešinimo dalyviu, Vyčio Kryžiaus ordino kavalieriumi, ats. vrš. Romu Žemaičiu pasveikino Vilkaviškio rajono Suvalkijos (Sūduvos) kultūros centro-muziejaus vadovus ir visus darbuotojus 60-mečio šventės proga: ,,Tegul Jūsų darbai, saugant Lietuvos kultūros paveldo vertybes, padeda ugdyti mūsų jaunosios kartos kūrybingumą ir istorinį sąmoningumą. Linkime ir toliau taip sėkmingai puoselėti bei įprasminti turtingą Vilkaviškio krašto istoriją.“ Jis perdavė LGGRTC generalinio direktoriaus dr. Arūno Bubnio nuoširdžius linkėjimus Vilkaviškio rajono savivaldybės merui Algirdui Neiberkai ir muziejaus direktorei Jurgitai Morozaitei.

Šventinį renginį papuošė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Džiazo katedros studentės Rugilės Railaitės ir Vilkaviškio jaunimo pučiamųjų instrumentų orkestro (meno vadovas ir dirigentas – Saulius Mickevičius) su choreografine grupe (vadovė – Sonata Jankienė) pasirodymas. Renginį vedė charizmatiškasis Jonas Radzevičius.

 

Dr. Raimundas Kaminskas

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.