Demonstracija už gyvybę Romoje

Gegužės 20-osios popietę tūkstančiai žmonių, šeimos ir jaunimas dalyvavo Italijos nacionalinėje „Demonstracijoje už gyvybę“ Romoje, Italijos sostinėje, praneša CNA. 55 Maršas už gyvybę RomojeEitynės prasidėjo Romos Respublikos aikštėje, netoli centrinės Termini traukinių stoties, ir lėtai nusidriekė pro Didžiosios Mergelės Marijos baziliką, Merulanos gatve iki aikštės priešais Laterano baziliką. Organizatorių grupės prezidentas Massimo Gandolfini šio mėnesio pradžioje „EWTN News“ sakė, kad demonstracija nėra susijusi su konkrečia politine partija.

„Mes užsiimame politika iš didžiosios raidės, – sakė neurochirurgas ir septynių vaikų įtėvis. – Tai yra gyvybės gynimas, natūralios šeimos gynimas, tėvų auklėjimo laisvės gynimas. Tokia yra mūsų politika…“ Jis sakė, kad tarp organizacijos tikslų yra numatyta įsteigti nacionalinę negimusios gyvybės dieną ir vyriausybinį fondą, kuris padėtų sunkumus patiriančioms nėščiosioms. Jie taip pat tikisi ugdyti didesnį motinystės grožio pripažinimą kultūroje.

M. Gandolfini pridūrė, kad organizatoriai priešinasi eutanazijos, savižudybės su pagalba ir surogatinės motinystės įteisinimui Italijoje. „Mes griežtai pasisakome prieš visa tai, nes pirmiausia yra vaiko teisė“, – sakė jis.

Šaltinis: laikmetis.lt, 2023 05 21

 

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.