MRU stiprina bendradarbiavimą su alumnais

Gegužės 8 d. Palangoje Mykolo Romerio universiteto (MRU) atstovai aptarė naujas bendradarbiavimo sritis,

54 Susitikimas su MRU alumnais Palangoje
Susitikimas su MRU alumnais Palangoje. MRU nuotr.

pristatė naujas studijų ir mokslo naujoves universitete bei pakvietė Klaipėdos regione dirbančius alumnus aktyviai dalyvauti universiteto bendruomenės veikloje, perduoti savo žinias ir patirtį jaunajai kartai. Alumnai, susirinkę jaukiame M. K. Čiurlionio menų mokyklos edukacijos centre Palangoje, diskutavo apie savo profesinės veiklos patirtį ir MRU strategines raidos kryptis.

 

„Įsibėgėja MRU bendruomenės diskusijos, kokį universitetą norime matyti ateityje, todėl mums labai svarbi ir mūsų alumnų nuomonė“, – pabrėžė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė. Naujausias studijų programas, skirtas ne tik aukštojo mokslo diplomo dar siekiantiems studentams, bet ir dirbantiems profesionalams, norintiems įgyti naujų žinių ir kvalifikacijų, pristatė Viešojo saugumo akademijos dekanė prof. dr. Snieguolė Matulienė, Teisės mokyklos dekanė prof. dr. Lyra Jakulevičienė, Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto dekanė prof. dr. Odeta Merfeldaitė, Viešojo valdymo ir verslo fakulteto Viešojo valdymo instituto direktorius prof. dr. Andrius Stasiukynas. Susitikimą moderavo Teisės ir viešųjų pirkimų tarnybos vadovė, MRU Teisės mokyklos Viešosios teisės instituto docentė Inga Daukšienė. Nuoširdžiame pokalbyje aptartos bendradarbiavimo, studijų ir darbo praktikos sąveikos galimybės. Alumnai kvietė studentus atlikti praktiką jų atstovaujamose įstaigose, domėjosi galimybe dalyvauti mentorystės programoje. Jie šiltai prisiminė studijų laikus, susitiko su seniai matytais draugais ir dėstytojais. Daugelis MRU alumnų daro sėkmingą karjerą valstybės ar verslo įmonėse.

 

MRU dėstytojai ir administracijos darbuotojai jau spėjo susitikti su Marijampolėje, Utenoje ir Panevėžyje dirbančiais universiteto alumnais, kurie sėkmingai kuria savo ateitį ir kopia profesinės karjeros laiptais. Tikimasi, kad ilgainiui susiburs regioniniai MRU alumnų klubai, kurių veikla suteiks naujų paskatų gerinti studijų kokybę, atsižvelgiant į darbdavių poreikius, vykdyti regionams aktualius mokslinius tyrimus.

 

Kęstutis Stoškus

 

Autorius yra MRU Komunikacijos ir rinkodaros centro Išorinės komunikacijos vadybininkas.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.