Pasauliniame universitetų reitinge – VDU lyderystė ir šuoliai aukštyn

Paskelbtame naujausiame pasaulio universitetų reitinge „QS World University Rankings“ (QS) Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ženkliai pagerino arba išsaugojo aukštus rodiklius, ypač tarptautiškumo srityje, kur pagal užsienio studentų skaičių VDU išliko lyderiu visoje Lietuvoje.

Geriausią rezultatą universitetas ir vėl pasiekė pagal užsienio studentų skaičių: šioje kategorijoje VDU užėmė 341 vietą tarp visų pasaulio universitetų, taip pasiekdamas geriausią savo rezultatą ir išlikdamas nepralenkiamu Lietuvoje. Praėjusiais metais šioje kategorijoje VDU buvo skirta aukšta 389 vieta.

Didžiausią šuolį reitinge VDU atliko pagal studentų ir darbuotojų santykį, užimdamas 410 vietą pasaulyje ir pakildamas net 200 pozicijų (pernai universitetui buvo skirta 601+ vieta). Puikius rezultatus VDU demonstruoja ir kitose kategorijose. Pagal darbdavių atsiliepimus apie universitetą ir jo absolventus, VDU užėmė 449 vietą (2022 m. – 499) pasaulyje. Pagal dėstytojus iš užsienio, VDU pelnė 666 vietą pasaulyje ir antrąją vietą Lietuvoje. Universitetui buvo skirta 601+ vieta pasaulyje (antra vieta Lietuvoje) pagal akademinę reputaciją.

Šiemet „QS World University Rankings“ pasaulinis reitingas įvertino beveik 3 tūkst. institucijų (iš jų vietomis – 1,5 tūkst.).

***

„QS World University Rankings“ laikomas vienu autoritetingiausių aukštųjų mokyklų vertinimo reitingų. Iš kitų reitingavimo sistemų jis išsiskiria tuo, kad stengiasi parodyti universiteto visumą – ne tik mokslo rezultatus ir produkciją, bet ir organizacijos kultūros, inovacijų, universiteto atvirumo ir prieinamumo skalę, studento santykio su dėstytojais vertinimą. Vertinant pasaulio aukštąsias mokyklas, šiame reitinge svarbiu kriterijumi taip pat laikomas tarptautinio personalo ir užsienio studentų proporcingumas: tai leidžia universitetams atsiverti tarptautiniams ekspertams ir vertinimams.

Norint patekti į „QS World University Rankings“ reitingų duomenų bazę, aukštajai mokyklai neužtenka pateikti duomenų apie save. Į reitingą universitetas įtraukiamas tik tuomet, kai jį teigiamai įvertina tam tikra procentinė akademinės ir darbdavių bendruomenės dalis. Darbdavių bei akademinės bendruomenės apklausą vykdo patys „QS World University Rankings“.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.