Užsienio šalių studentai turės galimybę atlikti tyrimus Lietuvoje

Lietuvos mokslo taryba (LMT), skatindama studentus įsitraukti į aktyvią mokslinę veiklą, tobulinti jų mokslinę kvalifikaciją ir padėti siekti mokslininko karjeros, dar šį pavasarį paskelbė paraiškų konkursą „Studentų tyrimai vasaros metu“ ir kvietė Lietuvos bei užsienio studentus kreiptis į LMT ir gauti finansavimą vasaros praktikai. Pasibaigus paraiškų pateikimo terminui ir įvertinimui, LMT skelbia finansavimo rezultatus. Kvietimui buvo pateiktos 462 paraiškos, iš kurių šiemet bus finansuojami 198 projektai. Net 18 užsienio šalių universitetuose besimokančių studentų praktika vyks Lietuvos mokslo ir studijų institucijose. Tarp jų bus 7 studentai iš Ukrainos, po 2 iš Švedijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Latvijos ir po 1 iš Lenkijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Bulgarijos. Iš 198 laimėjusiųjų net 94 studentai praktiką atliks kitoje institucijoje, negu jų studijų vieta. Praktikos metu studentai galės dirbti universitetuose bei moksliniuose institutuose ir vykdyti realius mokslinius projektus.

 

„Vienas svarbiausių LMT tikslų – kurti naują patrauklią moksliniams tyrimams aplinką Lietuvoje ne tik mūsų šalies jauniesiems mokslininkams. Todėl didelis dėmesys buvo teikiamas ir tarptautinei studentų bendruomenei, stengiantis pritraukti jaunuosius talentus iš užsienio šalių bei sudaryti jiems palankias sąlygas realizuoti savo mokslines idėjas būtent čia, Lietuvoje“, – sakė LMT pirmininkas dr. Gintaras Valinčius.

 

Studentų dalyvavimas moksliniuose tyrimuose vasaros atostogų metu suteikia jiems galimybę ne tik prisiliesti prie mokslinių tyrimų vykdymo, įgyti naujų žinių, gilinti analitinius ir mokslinius gebėjimus, kurie pravers ir mokslinių baigiamųjų darbų rašyme, bet ir susipažinti su įvairių sričių mokslininkų bendruomene, pajusti mokslinės karjeros specifiką bei įgyti socialinių įgūdžių.

Šiemet LMT suteikta praktikos finansavimo galimybe pasinaudojo 20 aukštųjų mokyklų. Iš viso jaunųjų tyrėjų programai šiais metais buvo numatyta skirti 750 tūkst. eurų. Projekto vykdymo laikotarpis – liepa ir rugpjūtis.

 

Solveiga Ramanauskienė

 

Pranešimo autorė yra Lietuvos mokslo tarybos Komunikacijos ir veiklos organizavimo skyriaus visuomenės informavimo specialistė.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.