ŽYGIS PER LIETUVĄ SU ŠŪKIU: „SUSIGRĄŽINKIME VALSTYBĘ!“

Nacionalinio susivienijimo pareiškimas

2023 m. birželio 24 d.

Lietuva savarankiškai nebetvarko nei savo finansų, nei ekonomikos. Mums nurodoma, kokius paminklus galime statyti, o kokių nevalia, kokia turėtų būti mūsų šeima. Konstitucinis Teismas „išaiškino“, kad šeima yra neutrali lyčiai. Netrukus išaiškins, kad šeima yra ir kartu gyvenantys tos pačios lyties asmenys

Savarankiškumui neliko vietos ir švietimo bei kultūros srityse. Mums nurodoma, kaip turi būti rengiami ir auklėjami mūsų vaikai (berniukai rengiami mergaičių drabužėliais ir atvirkščiai) ar bendraujama seniausiame Rytų Europos universitete (privaloma vadinti vieniems kitus „žmoga“).

Iš mūsų bendravimo aplinkos stumiama valstybinė lietuvių kalba. Kaimynai jau primetė papildomas raides, kurių nėra lietuvių kalbos abėcėlėje. Vis garsiau skamba reikalavimai regionuose įvesti daugiakalbystę, o šiuo metu Seime svarstoma, kaip lietuvių kalbą papildyti lotyniškais diakritiniais ženklais, kurių yra virš šimto. Ir visa tai vyksta todėl, kad tarsi alkani gyvulėliai, pripuolę prie lovio, išsižadėjome savarankiškumo, dėl gardaus valgio šaukšto perleidę teisę sprendimus dėl mūsų ateities priimti kitiems, neturintiems nė menkiausio motyvo išsaugoti mūsų tautą ir mūsų valstybę.

 

Prieš dešimtmetį grupė inteligentų, susibūrusi į sąjūdį „Vilniaus forumas“, nusprendė stabdyti šią iš esmės kvailą savarankiško su(si)naikinimo strategiją, pavadintą valstybės pažangos „Lietuva 2030“, o vėliau „Lietuva 2050“. Vėliau grupė, išaugusi į sąjūdžio partiją Nacionalinis susivienijimas, ėmė žadinti visuomenę – kvietė bendraminčius telkti pastangas atgauti prarastą Lietuvos valstybingumą su šūkiu: „Susigrąžinkime valstybę!“

Šūkį gerai supranta tie, kurie suvokia, kad niekas už mus nepriims geriausių mums patiems sprendimų. Šiai žiniai skleisti entuziastai parengė ir išleido laikraštį „susigrąžinkime valstybę!“. Jam platinti nacionalinis susivienijimas leidosi į kelionę po lietuvą. Kelionės vyksta savaitgaliais. Jose entuziastai dalija laikraštį, kviesdami žmones bendrauti ir susipažinti su naujojo sąjūdžio darbais ir idėjomis.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.