Ambasadoriai negali kištis į valstybių vidaus politiką

Iš Nacionalinio susivienijimo kreipimosi

Kreipimesi į užsienio valstybių Lietuvoje ambasadorius, 2023 m. gegužės 17 d. pasirašiusius viešą pareiškimą dėl LGBT teisių užtikrinimo ir vienalytės partnerystės įteisinimo Lietuvoje, Nacionalinis susivienijimas pabrėžia, kad jokia tarptautinė sutartis ar kitas tarptautinis dokumentas niekaip neįpareigoja nei Lietuvos, nei kitų valstybių suteikti vienos lyties porų bendram gyvenimui šeimos teisinį statusą. Šeimos sampratos ir šeimos statuso pripažinimo Lietuvoje klausimas yra išimtinai Lietuvos vidaus politikos klausimas.

 

Joks Jungtinių Tautų Organizacijos (JTO) privalomojo pobūdžio dokumentas neįtvirtina žmogaus teisės į „vienalytę šeimą“. Priešingai, šios organizacijos dokumentuose šeima suvokiama kaip sudaroma tarp vyro ir moters, o „nediskriminavimas dėl seksualinės orientacijos“ aiškia dauguma ne kartą atmestas įvairiuose JTO balsavimuose. Tokie veiksmai negali būti suderinami su 1961 m. Vienos konvencijoje dėl diplomatinių santykių apibrėžtomis diplomatinių atstovybių funkcijomis. Pagal diplomatinę praktiką toks kišimasis į valstybės vidaus reikalus yra daugiau nei pakankamas, kad jį padaręs užsienio diplomatas būtų pripažintas persona non grata.

 

Siunčiame aiškią žinią: nei šeimos, nei istorijos, nei kitais valstybės pamatus lemiančiais klausimais lietuva negali būti ir nebus „auklėjama“ užsienio šalių, tarptautinių ar kitų nevyriausybinių organizacijų. Neapgynę lietuvos suverenumo principo, negalime tikėtis pagal lietuvių tautos moralės normas ir istorinę savimonę patys spręsti šių pamatinių klausimų.

Palikti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.